Најновије

КУЦНУО ЈЕ ЧАС ЗА САРАДЊУ СА РУСИЈОМ: После ових Трампових речи ништа у свету више неће бити исто!

"С обзиром да се лажна и нечасна кампања против Русије приводи крају, куцнуо је час за сарадњу Русије и Сједињених Америчких Држава", изјавио је амерички председник Доналд Трамп након телефонског разговора с руским председником Владимиром Путином.

Путин и Трамп (Фото: flickr. com)

- Као што се сећате, овај лажни обрачун с Русијом је веома отежао односе између Москве и Вашингтона. Русија је веома важна земља, а ми смо најмоћнија земља, иако су и они били веома моћни. Зашто не бисмо сарађивали заједно? Апсолутна, нечасна лаж пласирана о Русији веома је отежала сарадњу међу нашим земљама. Ми смо размотрили то питање. Рекао сам да сматрам да је сада куцнуо час за сарадњу, јер се све окончава, као што и треба. Све указује на то да је та истрага била лажна - нагласио је Трамп у обраћању новинарима у Белој кући.

Трамп је овом приликом прокоментарисао и доделу Пулицерове награде америчком листу „Њујорк Тајмс” за „лажне вести” о Русији, назвавши је срамотном.

- То су биле лажне вести и Пулицерова награда би требало да буде моментално враћена - нагласио је Трамп.

Лидери Москве и Вашингтона разговарали су телефоном, а прес-служба Кремља саопштава да су два председника истакла да обе земље могу постићи много на пољу стратешке стабилности, сузбијања епидемија, као и решавања регионалних сукоба.

Подсетимо, специјални тужилац Роберт Милер две године је истраживао претпоставке о „руској умешаности” у америчке изборе 2016. године и оптужбе о „завери Трампа и Русије”. Милер је потврдио оптужбе о „умешаности, које је Русија одбацила, али није нашао доказе за „заверу”, коју су такође демантовали и Кремљ и Вашингтон.

2020. година је крај једног периода светске историје и почетак доминације нових сила. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА