Најновије

СРБИЈА СТАЛА ДА ОДБРАНИ СВОЈЕ НАСЛЕЂЕ: Захтевамо извињење ЕУ, због фалсификата о Тесли

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић реаговао је поводом нетачних података о Николи Тесли на сајту Европске уније, наводећи да се ради о "већ безброј пута понављаном фалсификату".

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић (Фото: Јутјуб)

"У вези са информацијом да се на званичној интернет презентацији Европске уније односно у тзв. углу за учење налази податак да је Никола Тесла чувени Хрват, са жаљењем констатујем да се ради о већ безброј пута понављаном фалсификату који се упорно натура из одредјених кругова у Хрватској са циљем бестидног својатања и кроатизовања српског културноисторијског идентитета", навео је Вукосављевић.

Додао је да је за посебно жаљење што је се то нашšло на званичној интернет страници ЕУ, која се, како каžже, бар декларативно залаже за истинита историјска становишта и политику разумевања и међусобног уважавања држава и народа у Европи.

"Надам се да ће уз извињење српском народу ова непримерена грешка бити без одлагања исправљена и да ће бити створени услови да се историјски фалсификати више никад не појављују на званичним интернет страницама ЕУ, намењеним образовању људи свих узраста", каже министар.

Погледајте ОВДЕ званичну интернет презентацији Европске уније где тврде да је Тесла Хрват.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА