Најновије

GLOBAL TIMES: Кина мора да утростручи нуклеарно наоружање, да би успела да примири ратнохушкачку Америку!

Кина би требала драстично да повећа количину својих нуклеарних бојних глава, како би смирила САД и спречила их у њиховим плановима који се односе на Далеки Исток, стоји у извештају уредника Глобал Тајмса.

Нуклеарна бомба (Фото: Јутјуб)

У делу који је сам објавио, Ху Xјин пише како је Кина држава која воли мир и која је обећала како никада неће прва користити нуклеарно оружје. Он даље тврди како Пекинг треба тежити повећању броја својих нуклеарних глава на 1.000, како би створио моћну силу која ће се моћи одупрети намерама и плановима које САД имају према Кини. Кина тренутно има око 300 нуклеарних глава.

Он је даље рекао како би повећавање броја нуклеарних бојевих глава држало ”пожуде САД” на пристојној удаљености од Кине.

„Неки људи ме могу назвати хушкачем на рат јер желим да моја земља има више нуклеарних глава. Но тако би се требало звати САД и њиховим политичарима, који су отворено непријатељски настројени према Кини“.

Уредник Глобал Тајмса нагласио је како би радије желео мирну коегзистенцију између САД-а и Кине, но како је увидио да Вашингтон само верује у ”снагу и силу”. Наставио је и рекао како си Кина не сме допустити да буде у позицији да моли за то да је се уважи на светском плану.

Xјинов коментар стигао је само један дан након што је амерички председник Трамп, након разговора са руским вођом Владимиром Путином, прогласио делотворнију контролу наоружања и њихову расподелу између Вашингтона, Пекинга и Москве. Трамп је непрестано позивао Кину да се придружи преговорима за обнову новог СТАРТ уговора, пакта о нуклеарном наоружању између САД-а и Русије, који истиче у фебруару 2021. Засад, Пекинг није баш показао занимање за учествовање у том пакту.

Тензије између Кине и САД-а све су веће, а понајвише су се распламсале због тога што је Кина наводно одбила дати податке у вези ширења коронавируса, који се проширио целим светом. Кина је такве оптужбе одбила као неутемељене, након чега је оптужила Белу кућу за креирање лажних доказа, не би ли тако САД прикриле своју укљученост у нову здравствену кризу.

Прочитајте ОВДЕ   коме је то војна парада важнија од пандемије.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА