Најновије

КОМБАНК ДВОРАНА: Снежана Богдановић и Уликс Фехмиу у филму “Син” на онлајн биоскопу “Мој оф”

Премијера филма „Заробљена нада“ са Билом Најом у главној улози, драма која до сада није нигде приказана код нас и у региону, а на репертоару и француски филм „Без филтера“ који је отворио прошлогодишњи први Фестивал француског филма.

Инсерт из филма (Фото: Комбанк дворана)

Филм „Син“ у којем су се прослављени домаћи глумци Уликс Фехмиу и Снежана Богдановић по први пут нашли заједено на сету и у улози брачног пара, уједно је и први филм из региона који ће од суботе, 9. маја постати део репертоара Онлајн биоскопа МОЈ ОФ.

Радња филма сценаристкиње и редитељке Инес Тановић, који је код нас приказан на 48. ФЕСТ-у, смештена је у Сарајеву и прати причу осамнаестогодишњака Армана кога су још као бебу усвојили Јасна и Сенад, који нису могли да имају своју децу. Међутим, четири године касније, Јасна рађа Даду, а Арман се тешко носи с чињеницом да је усвојен. Упркос свему што чини како би скренуо Даду с пута самоуништења, његови родитељи негативно тумаче његову укљученост и криве га за све проблеме.
 
Након великог успеха са прошлогодишњим домаћим филмом „Шавови“, глумици Снежани Богдановић поверена је још једна захтевна улога, жене која је усвојила дете, Арманове мајке Јасне.

„Јако ми је драго да сам радила овај филм са Инес. Пре свега зато што има много мање женских аутора и бављење савременом породицом из женског угла, а такође и снимање у Сарајеву на другачијем акценту било је велико задовољство,“ рекла је глумица која је и раније снимала у Сарајеву, те је филм „Син“ на известан начин како каже, био повратак граду који веома воли.

„Инес и ја се знамо дуго, причале смо пуно о проблемима са којима се данас родитељи сусрећу у одгајању деце. Време у којем живимо је веома компликовано, јер смо удаљени једни од других, превише радимо јер је економски положај средње класе веома тежак, деца су сувише на технолошким помагалима, не видимо се, не чујемо се и не разумемо се. А желимо све најбоље и све брзо. Ова прича је веома специфична зато што постоје још додатне отежавајуће околности, а то је динамика између биолошког и усвојеног детета, које пролази кроз проблеме идентитета и пубертета.“
 
О заједничком раду на филму са супругом и колегом Уликсом Фехмиу истиче: 

„Било је супер радити са Уликсом, први пут заједно на филму, мислим да смо се обоје осећали добро. Било је наравно и јако духовитих момената током снимања јер то што се добро знате одједном излети на неки неочекиван начин у некој сцени и онда наравно забави целу екипу.“

На репертоару Онлине биоскопа МОЈ ОФ наћи ће се и филм „Заробљена нада“ са добитницима награде Златни глобус у главним улогама, глумцима Билом Најом и Анетом Бенинг. Животна прича о пару који се након двадесет девет година брака одлучује на развод премијерно ће бити приказан на сајту мојофф.нет у суботу, 9. маја. 
 
Два бесплатна филма и ове недеље ће бити додатак репертоару. Од руског редитеља филма "Левијатан" Андреја Звјагинцева, стиже још један запажени филм -"Без љубави", остварење које је понело номинацију за награду Оскар 2018. године, а Награду жирија освојило на фестивалу у Кану. Трилер "Огледало" са Николасом Кејџом у главној улози, у четвртак 14.5., биће бесплатно приказан на платформи МОЈ ОФ.

Прочитајте ОВДЕ   интервју са Љубивојем Ршумовићем Ршумом.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА