Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХАОС У АМЕРИЦИ: Богдан је камионом улетео у демонстранте, бесна руља га извукла напоље и тукла!

Полиција у САД ухапсила је Богдана Вечирка, који је камионом улетео међу демонстранте у Минесоти у недељу увече.

Хаос у Америци (Фото: принтскрин)

Инцидент се догодио на мосту I-35W  где је више хиљада људи протестовало због убиства Џорџа Флојда, Афроамериканца који је преминуо након бруталног хапшења.

На узнемирујућем снимку, види се како се камион при великој брзини приближава мосту док људи у паници почињу да беже. Камион потом нагло успорава и стаје.

Срећом, нико од демонстраната није повређен, а бесна руља извукла је Богдана из кабине и кренула да га бије. Убрзо се до њих пробила полиција и ухапсила Вечирка.

Богдан је, након што су му констатоване лакше телесне повреде, одведен у полицијску станицу, а на терет му се ставља изазивање опште опасности.

За сада још није јасно да ли је Богдан случајно, или намерно улетео у масу. У тренутку несреће на мосту је било најмање 5.000 људи.

Из полиције су саопштили да је тај део пута био блокиран барикадама због протеста, и да им, за сада, није јасно како је камион успео да прође ка мосту.

Подсетимо, у САД већ данима трају нереди због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда, који је преминуо након што му је полицајац дуже од 8 минута клечао на врату, иако је Флојд све време говорио да се гуши и да не може да дише. Наиме, полиција је испрва позвана јер је Флојд покушао у радњи да обави куповину лажном новчаницом од 20 долара. Тада је стигла полиција, а према њиховим речима, Флојд се опирао хапшењу. Међутим, снимци с лица места су доказали да се "нежни див" како га зову није опирао.

Флојд је издахнуо у блоници, а снимак његовог убиства проширио се Америком. Полицајац је осумњичен за убиство, остала тројица која су била с њим су добила отказ. Од тог тренутка хаос се прелио из Минеаполиса у остале градове Америке.

Протести се одржавају у више од 100 градова, а приведено је најмање 4.000 људи. Запаљене су ватре око Беле куће, па је уведен полицијски час, а у Филаделфији влада потпуни хаос. Ухапшена је ћерка градоначелника Њујорка. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА