Најновије

Вучић о лицемерју Подгорице: Чујем отварају границу са Србијом, само што грађани иду у карантин, што је малтене као и да нису отворене

Предсjедник Србије Александар Вучић и др Бранимир Несторовић су у емисији „Хит твит“ реговали на нову одлуку црногорске власти да отворе границе са Србијом, али да грађани када пређу границу морају да иду у карантин.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Говорећи о затварању црногорских граница за грађане из Србије, др Несторовић каже да Србија нема 25 заражених на 100.000, што је ЦГ поставила као критеријум.

- Јасно је шта се догађа и они на овај начин пре свега себи отежавају долазак. Они раде у корист своје штете и ово ми је надреално, али шта очекивати од државе која је избрисала Његоша из лектире - каже др Несторовић.

Истиче да је прича политизована и запитао је у којој лабораторији у ЦГ су радии ПСР тестове.

- Они немају лабораторију! Радили су брзе тестове, односно оријентационе - каже др Несторовић.

Вучић каже да Србија прошла два дана на брзим тестовима није имала ниједног зараженог, те да они не региструју корона вирус у сваком случају.

- Ми радимо ПСР тестове који су јако скупи. Ми трошимо пуно новца, али слушамо лекаре и идемо на масовно тестирање како бисмо регистровали што више обелелих. И данас и даље много тестирамо, а како бисмо сачували животе људи - каже Вучић.

Подсећа да је ЦГ отворила границе за тзв. Косово, које је одбило тестове из Београда и говоре да је Косово боље од нас.

На питање о коментарима да Мило Ђукановић и он раде у дослуху, Вучић је запитао како било коме у Србији одговора да се ухапси владика Јоаникије и буде задржан 72 сата.

- Шта, људи, хоћете више? Да говорим да је земља четвртаста? Чујем да су сутра отворена 4 прелаза са Србијом, само што грађани иду у карантин, што је малтене као и да нису отворене. У сваком случају, поздрављам одлуку Црне Горе. Црногорци су у Србији увек добродошли - каже Вучић.

Истиче да је сваки живот вреднији од цене тестова које Србија троши, иако је реч о милионским цифрама. Подсећа да се улаже у здравство, да се троши ного новца и подвлачи да Србија отворено говори о броју мртивих.

Марић каже да је невоља у томе што Црна Гора хоће да створи свој идентитет, заснован на мржњи према Србима. Оцењује и да се пред сваке изборе користи мржња пема Србији.

Списак нових попуштања уз правила која се морају поштовати прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА