Најновије

ДРАМА У ХАГУ! РАТКО МЛАДИЋ КРИТИЧНО: После операције кренуле компликације, син генерала страхује за очев живот

Ратко Младић, бивши командант Војске Републике Српске, животно је угрожен. Стање му се нагло погоршало после операције дебелог црева пре око два месеца, а породица тврди да и даље има унутрашње крварење, да се од њих крије медицинска документација, те да би Младић у таквом стању морао да буде у болници, а не у затвору!

Дарко Младић (Фото: Јутјуб)

Његов син Дарко Младић тврди да су му се после операције дебелог црева, када му је одстрањен и део, појавиле бројне здравствене компликације, што у Хагу упорно игноришу. Према последњим информацијама до којих породица Младић дошла, генерал је према свим параметрима лоше, а српски лекари упућени у његово лечење проценили су да он хитно треба да буде пребачен у болницу.

- Мој отац је веома лоше. Наши медицински експерти сматрају да има унутрашње крварење и да га тамо не лече на прави начин. Лоша му је крвна слика, хемоглобин је у црвеној зони, према неким параметрима, како су нам објаснили, свега 4,4 што је алармантно. Нисмо добили никаква документа о његовом здравственом стању, нити предузимају адекватне мере за његово лечење. Генерал је слаб, исцрпљен и ми се бојимо да би могао најгори исход да му се деси, он је критично - навео је Младић.

Председник Међународног суда у Хагу Кармел Ађијус јуче је пред Саветом безбедности УН у Њујорку најавио да ће процеси оптуженима за злочине у бившој Југославији бити окончани у првом делу 2021. године, укључујући Младића. Подносећи полугодишњи извештај о раду судског механизма у Хагу, правног наследника Хашког трибунала, судија Ађијус истакао је да је до одлагања дошло због пандемије корона вируса.

Коментаришући најаву Ађијуса, Младићев син истиче да није први пут да се суђење помера.

- Њихове термине треба условно схватити, очигледно је због короне и генераловог здравственог стања дошло до новог померања. С обзиром на његово здравствено стање, нама као породици је најважније да му се спасе живот - рекао је Младић. Подсетимо, Ађијус је раније пред СБ УН најавио да ће правоснажна пресуда Младићу бити изречена до краја ове године.

Надлежне институције у Црној Гори почеле су рано јутрос рушење конака у новом манастиру Светог Василија код Улциња. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА