Најновије

НОВА ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Верници се окупили да бране крстионицу на Превлаци, полиција на сваком ћошку! (ФОТО)

Због евидентног појачаног присуства полиције у Тивту у протеклих неколико сати, верници Митрополоије црногорско-приморске (МЦП) окупљају се у манастиру Светог архангела Михаила на Превлаци, сумњајући да се полиција припрема да асистира у рушењу објекта крстионице која је прошле године без дозволе државе, подигнута на обали мора у манастиру.

Улцињ (Фото: Јутјуб)

На тај закључак грађане је како истичу, навела и јутрошња акција грађевинских инспектора и полиције који су порушили нелегално грађени објекат конака манастира Светог Василија у Зогању код Улциња.

- Имајући у виду и недавну изјаву премијера Душка Марковића да нису заборавили на крстионицу на Превлаци коју су безусешно покушали да сруше лани, али је народ тада одбранио, као и чињеницу да је у Тивту виђена велика концентрација полиције са доласком Интервентне јединице из Херцег Новог и више "марица", то су се верници почели спонтано окупљати у манастиру да поновно, ако буде требало, одбранимо крстионицу - казао је свештеник Мијајло Бацковић.

Он је додао да је међу полицајцима који су данас виђени у Тивту био и инспектор који је у априлу "предводио ноћни покушај полицијског десанта на Превлаку", а што је додатно узнемирило грађане.

- Ми смо у међувремену, на суду срушили прошлогодишње решење Грађевинске инспекције МОРТ-а о уклањању кртсионице, тако да држава ако буде поново сада кренула на њу, то ради потпуно нелегално јер не може рушити тај објекат само на основу решења министарства или Владе, већ мора добити правоснажну пресуду у судском поступку који је у међувремену покренут - казао је свештеник Бацковић.

Надлежне институције у Црној Гори почеле су рано јутрос рушење конака у новом манастиру Светог Василија код Улциња (Бриска гора, Зогање).  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА