Најновије

ШТА ЋЕ САД? Џаба Митровићу шоу, Пинк је сад потенцијално жариште короне!

"То са визирима, трансфузијама и озонирањем крви је био више онако један шоу. 'Пинк' и тај ријалити би могли да буду нова жаришта короне. Они су током ванредног стања, кад је то било забрањено, били изнад закона. Имали су једно несувисло објашњење, а то је да учесници тог ријалитија не контактирају са спољним светом, што је бесмислено, јер ту постоји оно обезбеђење и разни људи који опслужују тај центар у ком су они смештени.

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

И на крају крајева, показало се као бесмислено и на примеру те водитељке сада, која се заразила и чији је тест позитиван на корону. То је убедљив пример да није тачно оно што су са те телевизије тврдили раније", прича епидемиолог Зоран Радовановић коментаришући случај водитељке телевизије "Пинк", Душице Јаковљевић, која је заражена коронавирусом.

Након потврде да је одбојкаш Александар Атанасијевић позитиван на коронавирус, тестиран је и водитељ емисије “Ами Џи шоу”, Огњен Амиџић, чији је Атанасијевић био гост неколико дана пре тога. Водитељ је рекао да су му резултати стигли и да је негативан на корону, док је Душица Јаковљевић, водитељка ријалитија “Задруга 3” позитивна на КОВИД-19, и примљена на Инфективну клинику.

Па иако се емисија коју Јаковљевић води снима у одвојеном студију у Шимановцима, водитељка заједно са колегом Дарком Танасијевићем има и емисију “Питања новинара” у оквиру ријалитија “Задруга”. Чињеница је да Танасијевић као један од водитеља “Задруге” често улази унутар комплекса у ком су смештени учесници, па је тако 1. јуна, само неколико дана пре него што је откривено да је Јаковљевић позитивна на корону, Танасијевић ушао међу задругаре за потребе емисије.

Осим тога, познато је да су ово двоје водитеља и приватно блиски, о чему говоре и заједничке Инстаграм фотографије које често објављују. Колики је ризик од тога да су самим тим потенцијално заражени и учесници ријалитија “Задруга” и колико би ризично било уколико би се вирус унео у комплекс у Шимановцима, те оно постало ново жариште, говори епидемиолог Зоран Радовановић.

“Та цела ситуација је неодговорна, а било је још неодговорније кад су била потпуно забрањена окупљања. Они су током ванредног стања, кад је то било забрањено, били изнад закона. Имали су једно несувисло објашњење, а то је да учесници тог ријалитија не контактирају са спољним светом, што је бесмислено, јер ту постоји оно обезбеђење и разни људи који опслужују тај центар у ком су они смештени. И на крају крајева, показало се као бесмислено и на примеру те водитељке сада, која се заразила и чији је тест позитиван на корону. То је убедљив пример да није тачно оно што су са те телевизије тврдили раније. Проблем је што су они дуго игнорисали оно што је обавеза и што су их толерисали, јер имају неке посебне привилегије. Нормално би било да се сада сви они тестирају, и да они који су били у контакту са том водитељком буду у кућном карантину, односно у изолацији. Међутим, ево од пре два дана, став је Кризног штаба да се не тестирају сви контакти, него да се ради један тест који је доста несигуран и слабо осетљив, а тестирању се подвргавају само они који имају температуру преко 38.5. Тако да ми нећемо ни знати колико је људи заражено. Проблем је тај 21. јуни. Избори су проблем. Вероватно ће после тога мере да се прилагоде ситуацији”, каже Радовановић.

На питање да ли би телевизија “Пинк” и ријалити “Задруга” сада могли бити ново жариште коронавируса, епидемилог Радовановић одговара:

“Могло би да буде ново жариште. Ево, видећемо да ли је у питању изолован случај са том водитељком повезан са одбојкашем који је унео заразу у тај колектив, или што би могло да се очекује, а то је да је болест пренета још на неког. Они не морају чак ни да испоље знаке болести. Симптоми могу бити толико минимални да се ни не зна да је особа заражена. Зато се и раде тестирања”, закључује Радовановић.

С обзиром на то да је Душица Јаковљевић, међутим, неколико дана пре него што је сазнала да је позитивна на КОВИД-19, била и на великој прослави код певачице Светлане Ражнатовић, самим тим се смањује могућност тога да је водитељка изолован случај, како је претходно објаснио Радовановић.

“Ако је прошло пар дана од дијагнозе, онда је теоретски могуће да је она била тада већ заразна и могла је да преноси. У том предсимптоматском периоду болесник је заразан. Код великих богиња рецимо, то није случај пре него што се јави болест, али овде има индиције да је крајем инкубације особа заразна”, каже епидемиолог, кога смо питали и како онда коментарише сав тај труд Жељка Митровића, челника “ружичасте телевизије” да заштити запослене бројним визирима и разним другим направама, које је постављао на улаз у зграду за време ванредног стања.

“То са визирима, трансфузијама и озонирањем крви је био више онако један шоу. Само један велики перформанс”, закључује Радовановић.

Прочитајте ОВДЕ   шта је изјавила Цеца после објаве да је заражена.

Извор: nova. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА