Најновије

ИРАН ПОПРАВИО СВОЈ ЈЕДИНИ НОСАЧ АВИОНА: Сада намерава да га уништи како би послао јаку поруку САД! (ВИДЕО)

Нове сателитске фотографије показују да је носач авиона Ersac, који су иранске снаге изградиле за вежбу гађања, још једном спреман да прими ударце.

Ирански носачавиона (Фото: Јутјуб)

Поправка штете из 2015. године почела је у јануару, али изгледа да је макета потпуно обновљена.

Снимљене од стране свемирске компаније Makar Technologies, сателитске фотографије су у уторак достављене Асошиједад пресу и показују како изгледа носач авиона класе Nimic у луци Бандар Абас у Ирану.

“Брод” је, међутим, само лажни и знатно мањи од правог америчког супер пловила. На пример, амерички брод Dvajt D. Ajzenhauer, брод класе Nimic, тренутно распоређен крај иранске јужне обале у Арапском мору, дугачак је 332 метра с 76-метарским снопом. Лажни носач, међутим, дугачак је само 198 метара и широк 48 метара.

На обојеној пилотској палуби је 16 борбених авиона који употпуњују илузију, мада је положај командног острва помало чудан.

У јануару је објављено да се лажни носач поставља за веће вежбе гађања. Саграђен је 2014. године, а Техеран је у то време тврдио да је то филмски реквизит за филм о рушењу Иран Air Flight 655, путничког авиона који је 1988. године оборио USS Vinsene  у Персијском заливу, а у којем је погинуло 290 људи.

Иако ће се на новој вежби вероватно наћи неки од 112 нових бродских ракетно-наоружаних брзих бродова, које је Исламска револуционарна гарда недавно открила у близини, свака таква демонстрација била би само порука о ракетним способностима Исламске Републике.

У априлу, командант морнарице ИРГЦ-а контраадмирал Али Тангсири похвалио се са противбродском ракетом Золфагхар, снажним оружјем с дометом од 434 миље, као и другим оружјем попут ракета Noor и Hormoz 2.

Три државе решиле да зауставе Ердогана на Медитерану. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Logicno.com 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА