Најновије

Активисти "1 од 5 милиона" донели Гашићу на поклон - керамичку плочицу! Ево како се завршила акција (ВИДЕО)

Активисти "1 од 5 милиона" данас су, током предизборне кампање у Крушевцу, покушали да директору БИА и бившем градоначелнику тог града Братиславу Гашићу поклоне керамичку плочицу, са поруком да је крајње време да напусти државне институције и врати се свом првобитном послу.

Акција из Крушевца (Фото: Јутјуб)

Керамичку плочицу покушали су да оставе Гашићу у Градској кући, уз молбу запосленима да му је предају кад га виде.

Обезбеђење у Градској кући покушало је да активисте "1 од 5 милиона“ спречи да сниме догађај, понављајући да је то забрањено, иако је реч о јавном простору и нигде није истакнуто такво обавештење.

Потом је портир бесно узео плочицу, изнео је напоље и бацио у канту за смеће.

Активисти „1 од 5 милиона“ тим поводом су истакли да су уз симболичан поклон Гашићу желели да поруче и да престане да запослене у БИА користи за праћење и шиканирање чланова овог Покрета.

Они су подсетили да је на протесту „1 од 5 милиона“ у новембру прошле године припадник БИА Томислав Цицварић давио једног од организатора протеста, да је цео догађај забележен камером, а да надлежни органи нису реаговали.

Понашање запослених у Градској кући није једина непријатност коју су активисти „1 од 5 милиона“ доживели данас у Крушевцу.

Како су саопштили, све време у стопу их је пратио Саша Делић, Крушевљанима врло добро познат као предводник батинаша Српске напредне странке.

Реч је о човеку, наводе из „1 од 5 милиона“, који је предводио батинаше који су штанглом разбили главу Борку Стефановићу, као и оне који су својевремно доведени у Брус да јуришањем на грађане бране сексуалног напасника Јутку.

"У претходних гoдину и по дана били смо праћени, хапшени, ударани и прећено нам је. То нас неће зауставити, напротив још више нас мотивише да се боримо и за промену режима и за промену система", поручили су из "1 од 5 милиона".

Прочитајте ОВДЕ ко отвара границе за српске држављане од 1. јула.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА