Најновије

СЕВЕРНА КОРЕЈА И ДАЉЕ ВИДИ САД КАО ПРЕТЊУ: Мало користи од одржавања личног односа између Кима и Трампа!

Северна Кореја види мало користи од одржавања личног односа лидера Кима Џонг Уна и америчког председника Доналда Трампа, јавили су државни медији на другу годишњицу од њиховог првог самита.

Ким Џонг Ун и Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Америчка политика доказује да је Вашинготн и даље дугорочна претња по севернокорејску државу и њен народ и Северна Кореја ће развити поузданије војне снаге да би се супротставила тој претњи, саопштио је министар спољних послова Ри Сон Гвон, пренела је државна агенција КЦНА.

Трамп и Ким су разменили увреде и претње током 2017. године, док је Северна Кореја напредовала у свом нуклеарном и ракетном програму. САД су реаговале предвођењем међународних напора да се пооштре санкције против те земље.

Њихови односи су се значајно побољшали у време самита у Сингапуру 2018, када се први пут један актуелни председник САД састао са лидером Северне Кореје, али у саопштењу објављеном после самита није било значајних детаља.

Ни на другом њиховом самиту у Вијетнаму 2019. није било договора јер су САД тражиле да Северна Кореја потпуно одустане од свог нуклеарног оружја, док је Пјонгјанг је инсистирао на брзом ублажавању санкција.

Ри је рекао да се, у ретроспективи, Трампова администрација фокусирала само на остваривање политичких поена док се залагала за изоловање и гушење Северне Кореје и претила превентивним нуклеарним нападима и променом режима.

-Никада више нећемо извршном лидеру САД понудити пакет који може да се користи за остварења, а да се ништа не да заузврат. Не постоји ништа лицемерније од празног обећања, навео је шеф севернокорејске дипломатије.

Амерички Стејт департмент и Бела кућа за сада нису одговорили на захтев за коментар.

Амери ухапсили кинеског официра! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА