Најновије

СЛИКА КОЈА ПОКАЗУЈЕ ДА МАФИЈА ИМА ПРИСТУП САМОМ ВРХУ ДРЖАВЕ: Чак ни Вучићеви батинаши не могу то да спрече (ФОТО)

Повезаност сина председника Србије и особа које су у бази МУП-а заведене као чланови „кавачког клана“ показују да припадници једног од два најозбиљнија криминална клана у региону имају приступ самом врху државе.

Хапшење шефа кавачког клана у Прагу (Фото: Јутјуб)

“Ми смо четири пута документовано показали да су се Данило Вучић и Александар Видојевић сусрели, а за очекивати је да је тих сусрета било много више, чиме се оповргава више пута поменута теза да је њихово заједничко фотографисање производ случајности”, каже новинарка истраживачког портала Крик Бојана Павловић, која је пре две вечери пресретнута након што је у једном београдском ресторану фотографисала Вучића и Видојевића.

Она наглашава да су контакти председниковог сина са појединцима који се повезују са организованим криминалом легитимна новинарска тема и да је Данило Вучић пунолетан грађанин Србије.

До инцидента је дошло у среду увече након што је Бојана Павловић испред једног ресторана на Цветном тргу у центру Београда фотографисала сина председника Србије Александра Вучића, како у друштву Александра Видојевића, који се доводи у везу са навијачком групом „Јањичари“ и кавачким криминалним кланом, гледа фудбалску утакмицу између Црвене звезде и Партизана.

Њу су недуго затим пресреле три особе које су се представиле као службена лица, рекавши јој да ће бити приведена и да мора да сачека полицијску патролу.

Они су инсистирали да обрише фотографије са телефона, тврдећи да због њих „могу да имају проблема“.

Убрзо, појавиле су се још две особе које се нису представиле, од којих је једна отела телефон новинарки Крика.

На питање због чега је то урадио, он је додао да не мора ништа да објашњава јер је цивил.

Након тога групи су се придружили Видојевић и Немања Срећковић, такође припадник навијачке групе „Јањичари“ који је био у ресторану, а тројица полицајаца су се удаљили.

Видојевић је рекао да новинарки врате телефон, додајући да га Крик, текстовима које објављује о њему, угрожава.

Према речима Бојане Павловић, тројица службених лица нису реаговала када су два мушкарца, од којих јој је један отео телефон, њима пришли.

– Док сам покушавала да узмем натраг телефон и викала, дошли су Видојевић и Срећковић. Са њима сам разговарала, тако да нисам ни видела тренутак када су полицајци отишли. Он ми је вратио телефон и рекао да ја њега годинама угрожавам текстовима које пишем. Када сам га питала да ли смем да одем, он је одговорио потврдно и казао да будем поштена и да не пишем како ми је неко претио, каже Павловић. Она додаје да је у комуникацији са адвокатом и да ће размотрити у којој форми да се обрате МУП-у како би се расветлио цео догађај.

Апел МУП-у да открију које су особе пресреле и отеле телефон Бојани Павловић у току јучерашњег дана упутила су новинарска удружења – Независно удружење новинара Србије и Удружење новинара Србије.

„НУНС пружа пуну подршку колегиници Павловић у сваком смислу и подржава је у истрајности у извештавању у јавном интересу због чега плаћа високу цену. На дан када обележавамо 19. годишњицу убиства новинара Милана Пантића надлежне органе подсећамо да некажњивост напада на новинаре доводи до нових напада, а грађане Србије оставља без информација од јавног значаја и доприноси урушавању демократског друштва“, наведено је у саопштењу НУНС-а.

УНС је затражио да Министарство унутрашњих послова саопшти да ли су и зашто новинарку Крика у среду увече зауставили припадници полиције, као и да објасни разлоге због којих је тражено да се обрише фотографија коју је новинарка у том тренутку имала.

Фотографија са Цветног трга само је један у низу доказа да се Вучић и Видојевић интензивно друже.

Крик је у претходне две године објавио још три фотографије на којима се налазе син председника Републике и особа која се доводи у везу са хулиганском групом „Јањичари“ коју је предводио убијени Александар Станковић.

Прва фотографија њих двојице забележена је 2018. године током фудбалске утакмице Србије и Костарике на Светском првенству у Русији.

Поред њих двојице на слици се налазе и други припадници ове навијачке групе, од којих су неки осуђени због трговине дрогом и ношења оружја.

Почетком године објављена је фотографија из Бањалуке са прославе Дана Републике Српске.

На тој фотографији у друштву Вучића и Видојевића седи и први човек ФК Црвена звезда Звездан Терзић, као и син члана Председништва БиХ Милорада Додика.

Недавно, у склопу текста о сукобу кавачког и шкаљарског клана објављена је и фотографија Вучића и Видојевића на некој прослави, али није јасно када и где је она направљена.

Ко је Александар Видојевић

Александар Видојевић тренутно је један од оптужених у поступку који се води због демолирања клуба „Комитет“ у београдској Бетон хали. Медији га доводе у везу са хулиганском групом „Јањичари“ чији вођа Александар Станковић је под неразјашњеним околностима убијен у октобру 2016. године. Ова група, сматра се блиском кавачком криминалном клану који је већ годинама у сукобу са ривалским шкаљарским кланом. У сукобу ова два клана, према подацима Крика, од 2015. године, убијено је најмање 41 особа.

Председников син Данило Вучић (лево) са Александром Видојевићем (у средини) из „Јањичара“

Како у Хагу систематски убијају људе, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА