Најновије

ДАЧИЋ: Црна Гора ради на своју штету!

Ивица Дачић је данас, поводом информације да је Црна Гора ажурирала списак земаља и да још није отворила границе за држављане Србије, изјавио да та земља ради на сопствену штету и да је то порука да је неко непожељан.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

"Скинули су Конго са списка где је ебола, или Косово... Из авиона се види да то што они раде, раде на сопствену штету. Ако мисле да ћемо због тога да се бринемо, ево ја сам био у Грчкој, где нас чекају отворених руку. 15 јуна отварају границе. Бугарска такође, Мађарска, БиХ", рекао је Дачић на ТВ Прва.

Он је казао да је реч о људима који желе да се заоштри ситуација са Србијом зато што им је, каже, то политички интерес и једини начин да опстану на власти. Дачић је оценио да је Мило Ђукановић проценио да може да рачуна на "антисрбе" и да му сад за то требају докази, а таква рачуница, каже, иде Црној Гори на штету.

Дачић је казао да ће 99 одсто држављанима Србије бити омогућено да путују у ЕУ с тим што, указује, свака земља појединачно ће имати право да о томе одлучи. Према његовим речима, и Северна Македонија је заинтресована да укине мере и могуће је да ће то бити до краја јуна што је важно за путовање у Грчку.

"Испада сада као да Србија треба да моли Црну Гору да отвори границе као да од тога зависи свакодневни живот наших људи, а у суштини њихов живот зависи од тога да ли ће им доћи туристи. То је порука да је неко непожељан. Али, зашто би људи били мазохисти? Ви њима дајете паре, не чини вама конобар услугу што ће да вам донесе кафу после петог пута", проокоментарисао је Дачић.

Он је поменуо и споран Закон о слободи вероисповести, рекавши да је потребан дијалог унутар Црне Горе и да нико није дошао из Србије да прави проблеме, иако се свако реаговање тумачи да се Србија меша у унутрашње ствари.

Дачић је поновио да се тестирао на корона вирус и да је негативан.

СНС и Вучић намерно праве спорне изборне спотове?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА