Најновије

ХАОС У АВГАНИСТАНУ: Талибани напали полицију, 18 мртвих!

Насиље се разбуктава у Авганистану, а у два најновија, одвојена напада убијено је најмање 18 људи, саопштили су данас званичници у тој земљи. Начелник локалне полиције у Гору, граду на западу Авганистана, изјавио је да су синоћ талибански побуњеници извршили напад на контролни пункт полиције и убили најмање 10 припадника снага безбедности.

Талибански терористи (Фото: Јутјуб)

Према речима истог званичника, у одвојеном нападу у области Пасабанд, талибани су ранили једног полицајца, а један се води као нестао. У међувремену, на истоку земље, у провинцији Кост, неидентификовани нападач је у покушају атентата на једног бившег ратног команданта ликвидирао најмање осморо људи, саопштио је начелник регионалне полиције.

Међу убијенима је и главна мета напада Абдул Вали Еклас, који је после учешћа у оружаним сукобима покушао да се кандидује за посланика у парламенту, али без успеха. За сада нико није преузео одговорност за ове нападе. Током последњих недеља шири се талас насиља у Авганистану, а одговорност за терор и ликвидације углавном преузимају групе придружене Исламској Држави.

Корона вирус мутирао и постао још заразнији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА