Најновије

ДАЧИЋ ОПЛЕО ПО ВУЧИЋУ: Рећи ћу народу шта си све обећао а ниси испунио! Не морамо да будемо уз вас! Ивица спреман да напусти чело СПС-а!

Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије, у емисии на ТВ Прва оштро је напао Александра Вучића. Наиме, Дачић је оптужио новинарку Марију Савић Стаменић, познату по блискости са председником Србије, да јој је неко други саставио питања, као и да те теме интересују само Александра Вучића. Уз то, јавно је прозвао председника Србије да тера СПС из владајуће коалиције и јасно поручио да његова странка не мора да буде власт! Чак је и запретио да ће да каже шта му је све Вучић обећао што никад није испуњено.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Хоћете СПС који ће да оде у опозицију? Нема проблема. Хоћете ја сада да причам шта је мени неко обећао па није испунио? А само тако наставите да радите и добићете СПС у опозицији - изјавио је Дачић.

Све ово је зачудило многе који прате политичка дешавања, али је пре неког времена постало јасно да Александар Вучич све чини како би социјалисте оставио на испод 10% гласова. Посебно је Вучича изнервирала чињеница да је председник Русије Владимир Путин отказао долазак у Москву српског председника који је овај јавно најавио за 18. јун. Да ствари, што се Руса тиче, не функционишу, показала је и одлука Русије да у Србију дође Сергеј Лавров, али у посету колеги Дачичу!

Очигледно да је Дачић због свега наведеног изиритиран, али и охрабрен подршком Руса заоштрио односе у владајућој коалицији. Али ту се није зауставио. Дао је и обећање да ако СПС добије мање гласова него 2016. напустиће место председника странке. Ово обећање је апсолутно невероватно јер социјалисти немају никакве шансе да понове резултат од 413.000 гласова од пре четири године.

Наиме, СПС је у знатном паду од 2012. када је док је био у коалицији са демократама освојио 560.000. За четири године коалиције са напредњацима изгубили су скоро 30% гласова и тај тренд се наставио и у претходне четири. 

Данас СПС тешко да може преко цифре од 300.000 гласова. Колико је СНС "појео" СПС најбоље говори податак да у многим местима нису могли да сакупе потписе за локалне листе.

Све у свему, биће занимљиво пратити како ће Вучић реаговати на шамар који му је лупио Ивица Дачић.

Вучић каже да нема решење за Косово! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА