Најновије

ЛИНТА: Последње поруке из Загреба потврда мржње државе према Србима!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оценио је да су последње поруке из Зг потврда да је Хрватска држава нетрпељивости према Србима.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је да су последње три поруке из Загреба потврда да је Хрватска држава мржње и нетрпељивости према Србима и свему што је српско.

"Монструозне поруке не представљају никакво изненађење већ су мали део од десетина хиљада сличних графита и порука мржње које се могу видети у стотинама хрватских градова и места", навео је Линта у саопштењу.

Он оцењује да усташке снаге на овај начин шаљу поруку преосталим Србима да им нема живота у Хрватској и да им је најбоље да се иселе или асимилују.

Према његовим речима, поруке мржње против Срба последица су политике рехабилитације усташтва и НДХ коју, како каже, води Владе Андреја Пленковића, али коју су водиле и претходне хрватске владе у већој или мањој мјери.

Линта апелује на Европску унију да недвосмислено осуди константну антисрпску кампању у Хрватској, физичке и вербалне нападе на Србе, српске институције, Српску православну цркву и њихову имовину и тражи да почну да кажњавају многобројне злочине из мржње.

"Поред тога, Европска унија треба да захтева од Хрватске да у првој фази законски забрани употребу усташког поздрава „За дом спремни“ и усташку шаховницу која почиње са првим белим пољем", наводи Линта и додаје да ЕУ треба да захтева од Хрватске и да забрани концерте усташког певача Марка Перковића Томпсона.

Линта сматра и да коначно треба да почне кажњавање ратних злочина над Србима, јер је то један од предуслова да Хрватска започне процес суочавња са својом злочиначком прошлошћу, наводи се у саопштењу.

Шта нам је Вучић обећавао у експозеу 2016. године? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА