Најновије

ОЧЕКУЈЕМО ТЕНЗИЧАН ДАН У ЦРНОЈ ГОРИ: „Надам се да се дан неће завршити масовним хапшењима“

За данас су у Црној Гори поново најављене протестне литије, а Посланик црногорског опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић очекује тензичан дан.

Посланик црногорског опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Кнежевић се нада да се неће завршити масовним хапшењем и сукобима.

Он за РТС подсећа да је директор црногорске полиције најавио да ће бити ухапшени сви који не буду поштовали мере НКТ.

– Плашим се да нас може очекивати сценарио од 12. маја када је била литија у Никшићу и ухапшен владика Јоаникије – рекао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да је извесно да је саопштењем Епископског савета отворена шанса за црногорски режим да до Петровдана учини све да кроз измене и допуне закона, кроз прелазне извршне одредбе Закона о слободи вероисповести, стори све могућности да дође до суспензије овог закона.

– Оно што је понудила ДПС, Мило Ђукановић и Душко Марковић прејудицира одлуку Уставног суда која ће у потпуности услагласити овај закон и оставити простор да се у Међународнм суду у Стразбуру кроз одређени временски период одлучи да ли је тај закон у складу са уставом односно европским конвенцијама – рекао је он.

Кнежевић је оценио да се Црна Гора налази у општем банкроту и да очекује да ће Мило Ђукановић расписати изборе крајем августа или почетком септембра.

Оно што је сигурно, сматра Кнежевић, је и да ће недостатак туриста надокнадити интензивна и запаљива атмосфера од стране ДПС-а и њихових покушаја да оптуже Србију и СПЦ као елементе деситрукције који покушавају да зауставе Црну Гору на њеном евроатланстком путу.

– Ђукановић хоће да нађе невидљивог непријатеља од кога треба да брани приватну државу коју је заокружио 21. маја на покраденом референдуму 2006. године – закључио је Кнежевић.

Објављени званични подаци да је Црна Гора пред колапсом! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА