Најновије

РУСИЈА ПОКАЗУЈЕ КОЛИКА ЈЕ СИЛА! ТЕНКОВИ, ПАНЦИР, ТАЈФУН, ТОРНАДО: Све је спремно за Параду победе у Москви! (ВИДЕО)

Механизовани конвој који ће 24. јуна учествовати у паради поводом Дана победе на Црвеном тргу, пресељен је са полигона Алабино на трг у Улици Нижњи Мњевники у Москви, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руска сила (Фото: Јутјуб)

"Више од 190 јединица војне технике на точковима извело је марш дужине више од 60 километара", навело је Министарство.

Између осталог, премештени су аутономни лансери за ракетни систем "Јарс", оперативно-тактички ракетни системи "Искандер М" и обалски ракетни систем "БАЛ", противваздушни системи С-400, противваздушни ракетно-топовски системи "Панцир", вишецевни бацачи "Торнадо С", возила "Тигар М", блиндирани аутомобили "Тајфун К" 4к4 са борбеним могулом на даљинско управљање и "Тајфун ВДВ", оклопни транспортери БТР-82А, тешки вишецевни ракетни лансери ТОС-2 и друго.

У питању су тенкови Т-34-85, Т-72Б3, Т-80БВМ и Т-90М, противтенковска самоходна возила Су-100, десантна возила БМД-4М, БМД-МДМ, борбена возила пешадије БМП 2 са борбеним одељењем "Береок" , БМП "Кургањец 25" са борбеним модулом калибра 57мм, БМП "Армата" са борбеним модулом "Кинжал". Ту су и противваздушни артиљеријски системи "Деривација ПВО", противваздушни системи "Бук М3" и ПВО системи С-300В4, вишецевни бацачи ракета "Торнадо С", тешки вишецевни ракетни лансери ТОС-1А и други, преноси Спутњик.

У Москву је премештено више од 400 јединица војне технике која ће 24. јуна. учествовати у Паради победе на Црвеном тргу, као и помоћна техника која превози неопходну материјалну и техничку опрему.

Прочитајте ОВДЕ   шта каже Путин о дешавањима у САД.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА