Најновије

ЛЕТЕЋИ АЛИГАТОР МОЖЕ ДА ПРОГУТА СВАКОГ НЕПРИЈАТЕЉА: Русија унапређује ратни хеликоптер Ка-52 са новим наоружањем!

Русија планира тестирати ажурирани хеликоптер Ка-52М „Алигатор“ који ће бити инсталиран са новим оружјем, према порталу владиних набавки.

Ка-52М (Фото: РИА)

Национални центар за хеликоптерску технику објавио је информације о набавци опреме за производњу и тестирање два хеликоптера Ка-52М. Ови модели настали су на основу масовне производње хеликоптера Ка-52.

Модификовани авион укључује нове навигационе и циљне навигационе системе, као и систем за контролу пуцања и комуникациони систем. Поред тога, биће опремљен новом крстарећом ракетом. Његово име је сада „Производ 305“. Трошак рада процењује се на 153,5 милиона рубаља. 2020. године требало би да се побољшају хеликоптери из масовне производње, а пилот тест Ка-52М заказан је крајем септембра 2022. године.

Надоградња ка-52 омогућила би употребу новог оружја и идентификовање циљева на већој удаљености. Поред тога, хеликоптер ће бити опремљен додатним резервоарима за гориво, што ће повећати досег лета хеликоптера.

Ка-52 је хеликоптер за извиђање и напад који може изводити борбене задатке у било које време и у било које доба дана. Може се користити не само за уништавање тенкова, војне опреме и непријатељске снаге, већ и за борбу против непријатељских хеликоптера и других летелица.

Шта је Путинов лек за џихадисте, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА