Најновије

ОБРАДОВИЋ: Највеће ново жариште короном биће управо избори

"У недељу нас очекују први избори у Европи у току пандемије нове заразне болести. У току је други талас корона вируса и сваки дан бележимо више десетина новозаражених јер се јављају бројна нова жаришта широм Србије", саопштио је данас лидер Двери Бошко Обрадовић.

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

- Највеће ново жариште биће управо избори на свим нивоима који се одржавају у недељу, а 8.386 бирачких места могу бити легла ширења заразе. На малом простору биће сабрано више десетина чланова бирачких одбора, као и више стотина грађана који ће доћи да гласају. То ће све трајати читав дан и није могуће избећи лични контакт јер треба дати и узети лична документа, прскати спрејем сваког гласача, узети бирачке листиће и провести дуже време у малој и затвореној просторији са више десетина људи - рекао је лидер Двери.

Обрадовић истиче да је то извор велике опасности по здравље грађана и власти која то "очито не жели да схвати, већ на силу жели да спроведе ове здравствено небезбедне изборе, прве у Европи у којој још увек траје пандемија".

- Једино исправно решење које би заштитило и здравље грађана јесте да Уставни суд Србије поништи текући изборни процес као недемократски и противуставни и да избори буду одложени за други термин, на основу договора власти и опозиције и посебног закона који би тим поводом био усвојен у Народној скупштини, уз подршку свих политичких опција. Све друго нас води у огроман ризик по здравље грађана у недељу и још већу политичку кризу која ће после тога уследити јер ће ти избори бити нерегуларни, тако да ће убрзо морати да дође до ванредних избора на свим нивоима - закључио је лидер Двери.

Зна се победник избора, а шта после њих прочитајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА