Најновије

ЂИЛАС: Избори у недељу су лакрдија и циркус

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је у Нишу да су избори у Србији у недељу, 21. јуна, "лакрдија и циркус".

Ђилас (Фото: Јутјуб)

"Ово је све једна велика лакрдија, циркус који се зове изборима, а са изборима нема везе. Да би имали изборе, људи морају да вас чују", рекао је Ђилас новинарима.

Он је рекао да се често осећа као Чарли Чаплин, као глумац у немом филму, јер сваки дан људи виде његову слику и неко прича о њему, а он никад реч није проговорио на телевизијама са националном фреквенцијом.

"Нико не зна за шта се залажем, али знају да сам украо 619 милиона евра, да сам издајник и да цртам мете на деци политичара који су ми политички противници", рекао је Ђилас новинарима пред почетак трибине о изборима.

По његовим речима, бојкот избора није идеално решење али, како је казао, јесте "корак у процесу да дођемо на неке нормалности у овој земљи, да медији буду опет медији и да нема вређања".

"Верујем да ћемо уз бојкот и у сарадњи са Европом - јер без притиска Европе не можемо да променимо услове за изборе, већ следеће године доћи до фер и поштених избора на којима ће грађани моћи да кажу кога заиста подржавају", проценио је Ђилас.

Он је подсетио да је Зоран Ђинђић имао ту храброст да у децембру 1997. године бојкотује изборе и у року од две године је дошло до тога да се ситуација у Србији потпуно промени и да се промени и власт.

"Мислим да ћемо ми успети брже од тога да променимо власт", сматра Ђилас. Како је казао, избори у недељу ће сасвим сигурно бити избори с најмањим учешћем бирача у последњих петнаестак година. Тај проценат, додао је, једва да може да пређе 40 посто и поред тога што велики број људи у јавним предузећима и установама мора да гласа под притиском.

"Здравствени услови за одржавање избора су се погоршали, а како и да се не погоршају после утакмице са 20.000 људи због које смо постали светска вест број један", рекао је Ђилас.

Он је рекао да опозиционе странке које учествују на изборима, немају довољно ни контролора, тако да вероватно да на већини бирачких места неће уопште бити контролора који себе називају опозицијом.

"Знате ли колико је тешко наћи 20.000 људи који ће бити на бирачким местима које не може нико да уплаши, да купи? Да бисмо дошли до контролора, морамо да дођемо до слободе, да људи имају храбрости и могућности да то ураде", казао је Ђилас.

По Ђиласовим речима, засад није могућа сарадња са опозиционим странкама које излазе на изборе: "Једноставно изабрали смо два пута. Можда се они покају што су изашли на изборе па прихвате да су погрешили, да бисмо могли поново да разговарамо".

"Нисам сигуран - додао је - да ће наредне године бити председничких избора" и казао да "постоји реална могућност да наредне године имамо поново парламентарне изборе".

Трамп жели решење косовског чвора пре избора?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА