Најновије

ЂИЛАС ПИСАО ТУСКУ: О Вучићевој Србији више не можете да питате Оливера Ивановића, јер је убијен после линча у медијима!

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас данас је, у писму председнику Европске народне партије Доналду Туску, оценио да је председник Србије Александар Вучић "политички конвертит", који покушава да сакрије праву природу свог начина владања и позвао је Туска да му не помаже да то сакрије од очију европске јавности.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

"Као лидер европских Народњака, увек можете да подржите партију која је део ваше групе, као и њеног председника, али би пре тога требало да се информишете о томе које европске вредности Вучић, и његова Влада представљају", навео је Ђилас у писму Доналду Туску.

Ђилас је у писму Туску говорио о Вучићу и стању у Србији.

Он се осврнуо на јучерашњу изјаву Туска у којој је Вучићу пожелео победу у недељу и у писму нагласио да Вучић није завршио мандат и да не учествује на изборима у недељу.

Ђилас је у писму подсетио на убиство председника ГИ СДП Оливера Ивановића, аферу Крушик, хапшење новинарке Ане Лалић, жртву сексуалног насиља Марију Лукић, паљење куће новинара Милана Јовановића и друге афере у Србији.

Он је указао и на извештај Фридом хауса у којем се наводи да је Србија од демократске земље прешла у фазу такозваног “хибридног режима".

"Господине Туск подржали сте режим, који је затворио медије за све неистомишљенике о чему говоре извештаји организације - Репортери без граница, на чијој листи је Србија наставила да пада, и сада се налази на 93 позицији", навео је Ђилас и поручио Туску да опозиција у Србији не постоји у медијима са националном фреквенцијом.

Он је навео и да су медији под огромним притиском, и контролом Александра Вучића и Српске напредне странке.

"Да ли су то резултати на које Вучић, по вашем мишљењу треба да буде поносан, да ли му на овоме честитате", упитао је Ђилас.

Он је упитао Туска да ли подржава то што Вучић "у сред Европе љуби кинеску заставу", да 97 одсто грађана мисли да је током епидемије корона вируса Кина спасла Србију и да је власт узела више милијарди неповољних кредита од Кине.

Ђилас је питао Туска и да ли зна да 1,8 милиона људи у Србији живи на ивици сиромаштва, да је Србија, и званично једна од најкорумпиранијих земаља у Европи и да је Вучић одлучио да се избори одрже у време епидемије.

"Јасно је да у Србији не постоји ништа на чему би се могло честитати Вучићу", поручио је Ђилас.

Прочитајте ОВДЕ шта је поручено Србији из САД-а.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА