Најновије

САДА ЈЕ СВИМА ЈАСНО ДА СЕ СПРЕМА НЕШТО ВЕЛИКО: Сиријска војска довукла огромно појачање на овај фронт!

Сиријска арапска војска (САА) распоредила је ове недеље више појачања у Идлибу усред извештаја о новој офанзиви у региону Џабал Ал-Завија.

Борбена возила у Сирији (Фото: РИА)

Према теренском извору у јужном Идлибу, сиријска војска је послала велики број појачања у регион Џабал Ал-Завија и равницу Ал-Гхаб у последњих 48 сати.

Поред великог броја појачања, сиријска војска је распоредила и неколико тенкова и ракета на фронту Џабал Ал-Завија, што је указивало да долази нешто велико.

Током викенда сиријски војни извор открио је да је истекао рок да се џихадистичке снаге повуку с аутопута М-4 (аутопут Алеп-Латакија), што је натерало руски Центар за помирење да изврши притисак на њихове турске партнере да брзо протерају ове милитанте.

Упркос потискивању рока за повлачење милитаната, чини се да руска војска достиже своју прекретницу, посебно након недавног низа напада које су џихадистички побуњеници покренули у равници Ал-Гхаб.

Конкретно, напад групе Хурас Ал-Дин на положаје сиријске војске на оси Тањара резултирао је наставком руских ваздушних напада.

Од тада, руске ваздухопловне снаге појачале су своје извиђачке летове над Идлибом и Хамом, истовремено покрећући ваздушне нападе у близини линија фронта.

САД повлаче војнике из Немачке. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА