Најновије

САТИРУ ИХ НЕМИЛОСРДНО! Асадова авијација збрисала конвој турских савезника!

Авиони сиријских ваздухопловних снага уништили су конвој протурских милитаната у области Џабал ал-Завија у јужном Идлибу.

Сиријска војска (Фото: РИА)

Ударац је нанет у време када су се чланови групе Хурас ад-Дин, повезани с Ал-Каидом, кретали између градова Деир-Сунбул и Ел-Бараа.

У конвоју су били и припадници протурске Исламске странке Туркестана, који делују под окриљем терористичке групе Џабхат ал-Нусра.

Уништена су терористичка возила, укључујући десетине терориста

Дана 8. јуна сиријске владине снаге узвратиле су на напад милитаната на југу зоне деескалације Идлиба у Сирији. Тада су припадници "Џабхат ал-Нусра" покушали да заузму насеље Танжар Сатрли. 

Сиријски председник Башар ал-Асад рекао је да ће, ако америчка и турска војска не напусте земљу, Дамаск почети да користити силу.

Разлог руско-турских преговора било је нагло погоршање ситуације у Идлибу, где је у јануару почела масовна офанзива сиријске војске на положаје наоружане опозиције и терориста.

Владине снаге заузеле су готово половину зоне деескалације Идлиба и иза себе оставиле бројне турске посматрачке положаје.

Након тога, Анкара је нагло повећала свој војни контингент у региону и покренула операцију "Пролећни штит" за потискивање сиријских трупа. Турску подржавају и милитанти који су јој одани.

САД повлаче војнике из Немачке. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: borba.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА