Најновије

"ВРЕМЕ ЗА ДРЖАЊЕ ПРЕДАВАЊА ЈЕ ПРОШЛО": Тачи не жели сусрет са Лајчаком, наде полаже у састанак у Вашингтону

Председник окупиране српске покрајине Хашим Тачи рекао је да се неће састајати са специјалним представником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, који данас долази у тродневну посету на КиМ, ако он нема ништа конкретно да каже, преноси приштинска Коха.

Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Тачи је на данашној конференцији за новинаре рекао да је “време за истраживање и држање предавања давно прошло”.

Када Лајчак стигне, наши тимови ће комуницирати међусобно и видећемо. Ако господин Лајчак има нешто конкретно да каже, спреман сам за сусрет. Иначе за то нема разлога - каже Тачи.

Ако је дошао на такозвано Косово да истражује терен, нема потребе за виђањем, додао је.

- Лајчак би требало да буде јасан, да покаже какав је став ЕУ о визној либерализацији. То нам треба више од бескрајних предавања. Ако не, онда ће то бити неуспешна мисија - рекао је Тачи, преноси Коха.

"(Тзв.) Косово је увек веровало у САД"

Тачи је изјавио и да позив САД за састанак представника Београда и Приштине 27. јуна у Белој кући буди наду да ће процес дијалога успети, преноси Коха.

Тачи је рекао да је терористичка творевина Косово увек веровало у Сједињене Америчке Државе и додао да је Вашингтон, према његовој оцени, "јасно рекао да процес води узајамном признању, као и чланству у УН и међународним организацијама".

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел најавио је јуче на Твитеру да би представници Београда и Приштине могли да се састану у Белој кући 27. јуна.

Гренел је такође објавио да је добио уверавања од влада у Приштини и Београду да ће се привремено зауставити кампања повлачења признања, али и захтеви Приштине за чланство у медјународним организацијама, како би се представници Београда и Приштине састали 27. јуна и разговарали о дијалогу.

Сиријска војска се спрема за одбрану Идлиба, више о томе ОВДЕ!

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА