Најновије

СИРИЈА ТОЛИКО ДУГО ОДОЛЕВА ДА СЕ АМЕРИКА САДА ОДЛУЧИЛА НА ДРАСТИЧАН ПОТЕЗ: "Цезаровим законом" на удару су Асад и његова супруга

Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је да Вашингтон уводи нове санкције Сирији у складу са Законом о заштити цивила у Сирији („Цезаров закон“), преноси „Араб њуз“.

Башар ел Асад (Фото: САНА)

„Данас су одредбе о санкцијама 'Цезаровог закона' у поптуности ступиле на снагу. Свакоме ко има посла са Асадовима режимом, без обзира на то где се у свету налази, потенцијално прети увођење ограничења на путовања или финансијске санкције“, рекао је Помпео.

Како се наводи, санкције ће бити уведене, између осталог, и против председника Сирије Башара Асада и његове супруге Асме.

Амерички државни секретар је прецизирао да нове америчке санкције против Сирије неће утицати на пружање хуманитарне помоћи земљи.

У марту је саопштено да су САД рашириле списак санкција против Сирије, а на њему се нашао и министар одбране земље Али Ајуба.

Раније, у фебруару, Америка је увела санкције против држављана и компанија из Русије, Ирана, Турске и Кине у складу са законом о неширењу наоружања у Ирану, Северној Кореји и Сирији. Из Москве су више пута упозоравали да су такви поступци погубни, осуђујући потезе Вашингтона. Према речима портпарола руског председника Дмитрија Пескова такве санкције су незаконите са становишта међународног права и наносе штету многим земљама.

Више о тренутном хаосу у Будви и терору Милових специјалних јединица прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА