Најновије

ДВЕ СИЛЕ ЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА КОНАЧНИ ОБРАЧУН: Очи света су упрте у Либију, обе фракције марширају у битку за Сирте (ВИДЕО)

Генерална команда Либијске националне армије (ЛНА) у Бенгазију распоредила је више снага на линију фронта западно од Сирте, док се снаге Националног споразума (ГНА) које подржава Турска припремају за почетак још једног великог напада.

Либија (Фото: принтскрин са Фејсбука)

Видео снимци објављени на локалним вестима приказују возила наоружана противавионским бацачима, војним возилима, комуникацијским возилима и артиљеријом која се крећу ка западном делу Сирте. У том контексту, извештава се да је 128. пешадијски батаљон ЛНА такође послао појачање на контактне линије западно од града Сирте.

Док су се борбе у региону потпуно прекинуле пре неколико дана, очекује се да ће нова офанзива снага ГНА почети следећих дана, јер је неколико извештаја указивало да је последња послала неколико контингента на овај фронт.

Теренски командант ГНА рекао је да његове снаге чекају завршетак инсталације противваздушне одбране и противракетних система за наставак војних операција у региону.

Сирту је прве године заробила Либијска национална војска, од тада остаје под њиховом контролом, упркос покушајима ГНА-а да заузме овај лучки град.

Како Лондон заговара Берлин да крене у рат против Русијеи  кине, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА