Најновије

НАСТАВЉА СЕ АМЕРИЧКО ЛУДИЛО: Хеликоптер "одувао" демонстранте у Вашингтону! Хулигани улетели џипом међу полицајце (ВИДЕО)

Протести у САД и седмог дана од убиства Афроамериканца Џорџа Флојда. Најмање 40 градова увело је полицијски час, али су у многима демонстранти упркос томе изашли на улице. У 23 државе активирани су припадници Националне гарде. 

Демонстранти у Вашингтону (Фото: Јутјуб)

У неким градовима протести су били мирни, али нису изостали инциденти ни пре ни после увођења полицијског часа. Теренско возило је улетело међу полицајце у Бафалу, у држави Њујорк. Том приликом су повређена двојица полицајаца. Обојица су у стабилном стању. Возач и путници из теренца су приведени.


Док су демонстранти кршили полицијски час на Тајмс скверу у Њујорку полицијски командир је наредио привођења.

"Не дајте им да побегну", узвикнуо је, а то се односи на групу од око 300 до 400 демонстраната који су почели да беже.

То је први пут да је у Њујорку уведен полицијски час у последњих седамдесет година. Претходно су демонстрације одржане у Асторији, Квису, Бруклину и Менхетну.

Петнаест минута након што је почео полицијски час, мирни демонстранти су се окупили у Минеаполису на месту где је Џорџ Флојд убијен.

Они су навели да се неће повући пред полицијом. Забарикадирали су улице у околини како би спречили полицију да стигне до њих.

Полиција је дозволила мирне протесте у Даласу и након што је почео полицијски час.

Док су демонстранти ишли ка вашингтонској Кинеској четврти, амерички војни хеликоптер "лакота" их је надлетео веома ниско, подижући прашину, а ломила су се и стабла дрвећа. После тог маневра, окупљени су се разбежали у околне блокове.

Полицајац у Лас Вегасу рањен је из ватреног оружја током протеста у том граду.

Полицајац је рањен у околини самог центра Лас Вегаса, а други је био "умешан у пуцњаву" у истој области, пренела је агенција АП саопштење градске полиције. Нису дати детаљи пуцњаве, нити у каквом се стању налазе полицајци.

Више од 5.600 људи ухапшено је за недељу дана протеста у САД због крађе, блокирања путева и кршења полицијског часа.

Раније је амерички председник Доналд Трамп објавио мобилизацију припадника оружаних снага како би зауставио нереде и безвлашће. Претходно, полиција, Тајна служба и војска рашчистили су околину Беле куће од демонстраната. У близини Беле куће демонстранти су палили ватру.

Прочитајте ОВДЕ око чега су се сложили Трамп и Путин.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА