Најновије

ОДЛИЧНЕ ВЕЗЕ СРБИЈЕ И ТУНИСА: Дачић захвалио на подршци суверенитета Србије!

Тунис потврђује принципијелну подршку суверенитету и територијалном интегритету Србије, као и пуну подршку наставку дијалога и проналажењу компромисног решења за питање Косова и Метохије, речено је током разговора министара спољних послова Србије и Туниса.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

Подршка Туниса Србији, жеља да се наставе активности на јачању и продубљивању вишедеценијских пријатељских односа између Србије и Туниса, посебно у областима економије и туризма, неке су од тема о којима је први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао са министром иностраних послова Туниса Нуредином Ерејем.

Дачић је захвалио Ереју на подршци Туниса, а у телефонском разговору министара спољних послова изражено је обострано задовољство чињеницом да се стање изазвано пандемијом корона вируса поправља у обе земље, саопштило је Министарство спољних послова.

Исказано је очекивање да ће се друштвена и економска ситуација ускоро потпуно нормализовати и да ће економска и други видови сарадње између две земље бити настављени.

Министар Ереј је информисао Дачића о ситуацији у Тунису, истичући да су европске земље препознале Тунис као безбедну туристичку дестинацију у региону јужног Медитерана и најавио скоро отварање туристичке сезоне у Тунису.

Ереј је захвалио на помоћи коју је Србија пружила у репатријацији држављана Туниса током пандемије корона вируса, не само из Србије, већ и из читавог региона.

Током разговора шеф српске дипломатије је упутио позив свом туниском колеги да у наредном периоду посети Србију, што је министар Ереј са задовољством прихватио, истакавши да га за Београд и Србију вежу најлепше успомене из периода када је службовао у Амбасади Туниса у Београду.

Тачи оптижио Куртија за отварање границе са Србијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА