Најновије

СРПСКИ РЕДИТЕЉ О ВУЧИЋУ: Живимо у земљи где имамо чаробњака из Оза који стоји сам пред хиљаду екрана (ВИДЕО)

“Неолиберални фашизам у САД прави језива социјална раслојавања и гомилу социјалних проблема, и кад се томе дода и никада до краја рашчишћен проблем раса и црначке мањине, онда ескалира насиље у овом правцу чему сада сведочимо”, оценио је редитељ Кокан Младеновић.

Кокан Младеновић (Фото: Јутјуб)

Говорећи о нашој политичкој сцени рекао је да је она "киндергарден".

"Са доласком Доналда Трампа на чело САД, ако ништа друго, постало је нама лакше јер смо схватили да немамо монопол на политичке идиоте и да та врста опасног необразованог агресивонг пребогатог света постаје политичка реалност свуда у свету", каже он.

"Нигде више не постоји средња класа, мора се наћи нови облик функионисања друштва или ћемо поново ући у радничке револуције. Ја им се надам, јер је праг понижења који радници трпе и у Србији и свугде у свету тако велики да то мора да експлодира, и у САД се управо то дешава", наводи Младеновић.

Према његовој оцени, квалитетне политичке елите усмеравају у одређеном правцу, кад нема некога ко може да преузме лидерство над објективним незадовољством, то ескалира у дивљаштво.

Кад неквалитетна политичка опозиција директно сноси одговорност за ту врсту анархије, како каже, да имамо ко да усмери бес и да то доводе то преврата, то би била квалитетна побуна, а овако то води у анархију.

"Ми живимо у земљи где је све јасно, имате чаробњака из Оза који стоји сам пред хиљаду екрана и говори неке фразе виртуелним људима. Морају да постоје услови демократије да би могло да дође до озбиљних избора. Апсурдно је говорити о изборима - то ће бити грчевита борба да се сачува мало слободних места у Србији и јуриш СНС да комплетно Србију стави под своју контролу", истиче редитељ.

Политичка сцена као дечије игралиште

"То је дечије игралиште, гомила неваспитане, размажене, добром делом агресивне деце, која ни о чему не може да се договори. Да има квалитетне алтернативе народ би се вероватно некоме и приклонио. Али то препуцавање, то све заједно не значи ништа у тој групи без икаквог компаса", каже он.

Младеновић је рекао да је велики противник власти и огромни непоштовалац опозиције у Србији.

"Сви су мали. Ако хоћете да будете опозиција, морате да дате јасну алтернативу. То мора да буде јасно понуђено, а не - дајте ви нама власт", казао је.

Преостаје нам само, оцењује он, да чекамо неку нову поделу карата.

Искуство 5. октобра нас учи да смо направили велику грешку.

"Омогућили смо да се шљам 90 врати на власт. ДС сноси огрому одговорност за то. Нигде не видите да је неко спреман да клекне и каже - Извини, Србијо, уништили смо све што смо могли током демократских промена и криви смо за то!", додаје.

"Ми смо таоци власти коју чине лопови, преваранти и монструми из деведесетих", сматра.

Лепо је сазнање да РЕМ постоји

Говорећи о одлуци РЕМ-а да забрани спот СНС са дететом, Младеновић је рекао да смо тако сазнали да РЕМ постоји.

"Лепо је сазнање да РЕМ постоји. Драго ми је да је забрањен, недопустиво је да се то ради деци", оценио је.

Ипак, како каже, не забрањују се ријалитији, многе друге злоупотребе медија, а то је фингирање демократије.

"Показујете да нешто функционише, али они ће направити још 20 нових спотова. То је кампања у којој су они сами са собом. Они су једини у тој трци, то делује као неки Готам, као стрип о неком поремећеном граду где постоји један изопачени човек који се такмичи сам са собом", додао је.

Упитан када ће поново почети да раде позоришта, Младеновић је одговорио да је апсурдно да су кафићи препуни, играју се утакмице, нема социјалне дистанце, а театри још увек не раде.

"За разлику од барова и утакмица, позоришта могу бити субверзивна, можете пожелети кад изађете да нешто промените", објашњава он.

Прочитајте ОВДЕ како је избио нови рат између ДЈБ и СзС.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА