Најновије

ЖЕСТОКА ОПЕРАЦИЈА КУРДСКИХ ГЕРИЛАЦА: Побили турске џихадисте, па њиховим саборцима оставили језиво изненађење! (ВИДЕО)

Герилци курдских ослободилачких снага Африна (АЛФ) су јуче извели успешну војну операцију против про-турских џихадиста на северу провинције Алепо, и том приликом су убијена осморица милитаната.

Курди у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како наводи такозвана Сиријска опсерваторија за људска права, борци АЛФ су напали положаје Шам Легије у близини града Босуфане на југу Африна. У том првом нападу су убијена четворица милитаната.

Курди су потом минирали тела убијених, што је резултирало новим губицима џихадиста који су покушавали да извуку тела својих сабораца, чиме се број жртава попео на осам.

Након курдског напада турска војска је отпочела артиљеријске ударе по градовима Хербел, Шеик Иса и Окбијах, јужно од Африна. Артиљеријском ватром су спаљени усеви локалних сељака.

Курдски извори су потврдили да иза овог успешног напада стоји АЛФ. Ипак, нико из ове герилске групе није званично потврдио напад, преноси Саут Фронт.

Комплексност операције у Босуфани показује да су борци АЛФ еволуирали и развили напредне борбене тактике, и сада представљају озбиљну претњу про-турским џихадистима и турској војсци на северу провинције Алепо, посебно у Африну.

Очи света су упрте у Либију, обе фракције марширају у битку за Сирте! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА