Најновије

НИКОЛА ЈОВАНОВИЋ: Масовни бојкот у Београду, градска власт изгубила легитимитет!

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини града Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је за Н1 да је бојкот избора у главном граду био масован и да градска власт више нема легитимитет. Мораће да дође до неких разговора који ће резултирати слободних избора на којима ћемо, верујем, победити, рекао је он.

Никола Јовановић (Фото: Јутјуб)

Јовановић је рекао да је уверен да на изборе није изашло више од 42 одсто бирача, док је излазност у Београду била око 35 одсто. Грађани су, према његовим речима, поручили да Србија "не жели да буде Белорусија" и да систем мора да се мења.

"Желим да се захвалим Београђанима који су масовним бојкотом показали да им је апсолутно доста, и да су рекли не малтеретирању СНС-а и Горана Весића. Од понедељка власт нема легитимитет, мораће доћи до разговора који морају резултирати слободним изборима на којима ћемо их, верујем, победити", казао је Јовановић.

Упитан да ли ће одборници СЗС наставити са бојкотом седница градског парламента, Јовановић је рекао да ће у наредним данима разговарати са колегама, али да је неопходно да се притисак на режим настави, а да се истовремено створи шира коалиција од саме одборничке групе СЗС, која би на следећим изборима наступила јединствено.

"Моје мишљење је да треба да проширимо фронт, нароичито са странкама које су бојкотовале изборе. Биће проблем да разговарамо поново са оним странкама које су издале Споразум са народом. Неко ко није у стању да одржи реч, не може бити добар партнер", поручио је.

Напредњаци гласали за Сергеја! Ево како су лажирали излазност! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА