Најновије

СРАМНА ИЗЈАВА ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: "Црква је увек у једној руци држала крст, а у другој митраљез"

Директор Управе полиције Веселин Вељовић каже да је Црна Гора безбедна и сигурна дестинација, али да се налази у изазовном тренутку у којем се, између осталих претњи, препознају верски радикализам и говор мржње.

Црногорска полиција (Фото: Јутјуб)

Вељовић је у интервјуу агенцији Мина дао политичку анализу збивања у Црној Гори, те тако оценио да "фалсификатори континуитета и фалсификатори историје угрожавају виталне националне интересе безбедности делујући са позиције антицрногорског и антидржавног подривања институција и државе".

Поновио је да "асиметричне и хибридне претње и насртаји на Црну Гору долазе са препознатљивих адреса региона и међународне заједнице", пренео је портал РТЦГ.

У претње региони, не само Црној Гори, убројао је, како каже, наводну одбрану угроженог православља, насртаје на Црну Гору као грађанску државу, па повампирење четништва, снажење десничарских покрета на платформи националног шовинизма, радикализма и екстремизма...

Деветесетих година прошлог века Црква је, према Вељовићу, "у једној руци држала крст а у другој митраљез, позивала се на родољубље и патриотизам, догмама и заблудама манипулисала грађанима".

- Језиком острашћености, мржње и искључивости против свих који се другачије зову или мисле пропадали су планирани пројекти и коштали на стотине хиљада убијених, расељених и несталих, угашених домова и огњишта и вековног данашњег заостајања - тврди Вељовић. 

На данашњи скандалозни интервју директора Управе полиције, Веселина Вељовића, реаговала је и фејсбук заједница.

- Ко би рек’о да је овако врхунски осврт изнео човек који је својевремено изјавио да не би никада ухапсио Мила Ђукановића уколико би овај, не дај Боже, починио неко недвосмислено кривично дело - написао је Слободан Радовић.

Полицији пријављено да је у Пожаревцу "група људи пре и после гласања одлазила до суседне куће". Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА