Најновије

OБРАДОВИЋ: Ако лажирају број умрлих од короне – шта су онда тек радили на лажним изборима?

„На питање шта ће бити дан после бојкота коначно имамо одговор – биће нови талас корона вируса“ – саопштено је данас из покрета Двери.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

„Само у једној болници у Новом Пазару оболело је 60 здравствених радника. Они нису могли постати заражени у једном дану после избора. Очито је да је власт крила резултате тестирања и глумила да је све у реду како би ови здравствено небезбедни избори били ипак одржани. Власт је себи дозволила и да лажира информације не само о броју новозаражених већ и о броју умрлих, и све то уз срамно ћутање лекара из Кризног штаба. Ако су лажирали смртност од заразе – шта су онда тек радили на лажним изборима у недељу?“ – изјавио је лидер Двери Бошко Обрадовић.

Излазнос у Србији, према његовим речима, није била већа од 42 одсто, а у Београду, Чачку и другим већим градовима, не више од 35 одсто.

„Све преко тога су убачени бирачки листићи у последњих неколико сати док су бирачка места била потпуно празна и када је власт схватила да је бојкот успео. Такав случај је и у Чачку, где је до 16 часова гласало само 27 одсто бирача, да би онда у последња четири сата напрасно изашло још 18 одсто бирача, што је 4,5 одсто по сату“ – рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је оволика излазност немогућа ни на изборима када сви учествују, а тек у бојкоту комплетне опозиције.

„Ко је онда могао да изађе и гласа у овако великом броју у последњим сатима? Овакав изборни криминал и лажирање излазности не би било могуће без лажне опозиције која је учествовала на изборима и чији чланови бирачких одбора су дозволили ову изборну крађу. Заузврат, добили су од власти подршку да сви пређу цензус и нађу се у лажној новој градској скупштини у Чачку“ – навео је лидер Двери.

Обрадовић је рекао како власт прогони праву, док у исто време сарађује са лажном опозицијом.

„Преко 10 грађана Чачка, међу којима и неколико бивших одборника Српског поркета Двери, добили су прекршајне пријаве због учешћа на протесту против власти за време полицијског часа. Уз 15 прекршајних пријава које су чланови Двери добили након протеста испред Народне скупштине у Београду, као и истраге која се води против нас четворице у Тужилаштву, то вам јасно говори кога власт доживљава као најозбиљнију опозицију и како се обрачунава са нама“ – истакао је Обрадовић.

Он је додао да у недемократском стању у Србији, ни на једном нивоу државе нема опозиције.

„Једино решење за ову политичку кризу су нови избори на свим нивоима, али по новим правилима која би обезбедила да ти избори буду слободни и поштени. То може омогућити само прелазна техничка влада која би ослободила медије и спречила функционерску кампању власти, а онда за девет месеци припремила праве демократске изборе. И то је одговор на питање шта после бојкота – нови избори на којима ће пасти власт која је жртвовала здравље грађана зарад одржавања недемократских и противуставних избора који су означили крај вишестраначке демократије у Србији“ – рекао је Обрадовић

Погледајте како марширају црвеним тргом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА