Најновије

ПРЕДОМИСЛИО СЕ! Ким Џонг Ун суспендовао планове за напад на Јужну Кореју

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун председавао је састанку Централне војне комисије на којој је одлучено да се суспендују сви планови за војну акцију против Јужне Кореје, јавила је званична агенција КЦНА.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Тензије у односима две Кореје порасле су у последње време пошто су неке јужнокорејске групе најавиле да ће покренути пропагандну акцију слања летака на север.

Једна јужнокорејска група послала је током прошле ноћи у Северну Кореју 20 огромних балона са 500.000 летака, 2.000 новчаница од једног долара и малих књига о Северној Кореји из пограничног града, пренела је агенција АП.

Сеул је најавио правну акцију против групе због угрожавања националне безбедности.

Пјонгјанг је акцију оценио као кршење споразума између две земље о непредузимању акција које би могле водити војној конфронтацији.

Северна Кореја је одговорила постављањем око 20 звучника преко којих се емитује пропагандни материјал дуж границе са Јужном Корејом, што је око половина звучника уклоњених 2018. године.

Пошто је донета одлука о обустављању свих акција, звучници ће бити уклоњени.

Северна Кореја је недавно разнела заједничку канцеларију за везу на својој страни границе и прогласила прекид дијалога са јужним суседом.

Генералштаб Корејске народне армије саопштио је да је разматран "акциони план" који је подразумевао слање трупа у туристичке и економске зоне и поновно заузимање положаја на граници две земље, које је војска напустила 2018. године.

Студије показале да је 60% људи природно отпорно на корону. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА