Најновије

У Приштини одбачен предлог поновног увођења мере реципроцитета Србији!

Влада у Приштини одбацила је синоћ предлог резолуције којом се од Авдулаха Хотија тражи да врати мере реципроцитета Србији.

Приштина (Фото: Јутјуб)

Како јавља приштинска Коха диторе, за предлог посланика опозиционог покрета Самоопредељење Љибурна Аљијуа и шесторице његових колега гласао је 31 посланик, 34 је било против, док је један био уздржан.

Предлогом резолуције било је предвиђено да влада у Приштини примени принципе реципроцитета са Србијом у свим областима, пренело је Косово онлајн.

Хоти: Ако дијалог не успе, предузимамо све мере за економију

Премијер привремених институција у Приштини рекао је јуче да ће, уколико дијалог Београда и Приштине не донесе очекиване резултате, Приштина предузети све мере за одржавање економије.

- Ако дијалог не донесе очекиване резултате, предузећемо све мере за одржавање економије и субјективности - рекао је Хоти у скупштини у Приштини.

Како је навео, Србија је пролонгирала дијалог "да би искористила своје капацитете да нанесе штету Косову", пренео је приштински Лајми.

Он је, међутим, рекао и да је такса од 100 одсто коју је Приштина увела на српску робу зауставила Приштину у процесу интеграција.

- Нашли смо се у тој ситуацији. Са анемичном вољом из Брисела, амерички фактор се прихватио да буде креативни помагач новог процеса за постизање мировног споразума који ће кулминирати узајамним признавањем... Инсистираћемо на стварању консензуса о постизању споразума са Србијом - поручио је Хоти.

Нови замах ЕУ и САД, према његовом мишљењу, долази у време када одређене групе популиста угрожавају пријатељства.

Хоти сматра да једино кроз дијалог са Београдом, Приштина може да врати поверење САД у владу у Приштини и отклони неспоразуме.

- Све одлуке које смо донели првих дана донете су да грађани не би платили рачун погрешне политике у виду политичке, економске и трговинске изолације. Морамо да будемо уједињени и подржавамо се - рекао је Хоти у скупштини, где се тренутно води полемика у вези са укидањем реципроцитета, преноси Косово онлајн.

Српски гардисти одушевили Путина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА