Најновије

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ УПОЗОРАВА: Догађаји у Будви најсрамније што се догађало у Црној Гори, храмови угроженији него икад у историји!

Митрополит црногорско приморски Амфилохије изјавио је вечерас у Тивту да су последњи инциденти и нереди око преузимања власти у Тивту нешто најсрамније догађало у Црној Гори.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је благодаран опозицији која се борила против усвајања "антиевропског и антицивилизацијског Закона о слободи вероисповести", али и зато што је прихватила његов позив да не политизује литије.

- Ако власт хоће да и на изборима нешто уради, много им је паметније да дискриминаторски  Закон о слободи вероисповести одмах сада укине - поручио је Амфилохије током беседе после вечерашње литије у Тивту.

Како је додао, без обзира ко владао овим крајевима, без обзира на све те окупаторе, никад овај народ Боке није морао да пева и кличе ово "не дамо светиње" што данас мора.

- Никада наши храмови нису били угрожени као сада - подвукао је митрополит Амфилохије, обраћајући се верницима који су се након литије окупили пред црквом Светог Саве.

- Ниједан окупатор није прогонио свештенике као што они данас раде, безумно хоће да отимају цркве а то није радила досад ниједна власт - казао је Амфилохије.

Оценио је да су тврдње Ђукановића да СПЦ угрожава Црну Гору  "безумне" и упозорио да он данас против сопственог народа примењује политичку репресију попут оне коју је стари режим 1989. примењивао против њега.

Скупштина Републике Српске усвојила Декларацију о заштити права СПЦ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА