Најновије

ТРАМП ПРЕТИ РУСИЈИ: Вероватно ћемо послати војску у Пољску као сигнал Русији

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трампа изјавио је да ће највероватније пребацити део трупа из Немачке у Пољску "као сигнал Русији".

Трамп (Фото: flickr. com)

- Варшава ће платити за слање додатних трупа, али ћемо их највероватни послати из Немачке у Пољску - казао је Трамп на заједничкој конференцији за медије којој је присуствовао председник Пољске Анџеј Дуда, преноси "Раша тудеј".

- Неки војници ће се вратити кући, док ће неки отићи на друга места, а Пољска ће бити једна од локација у Европи - додао је амерички председник.

Његови коментари уследили су пошто је Дуда рекао новинарима да је замолио Трамп да уопште не повлачи трупе из Европе, сматрајући да је присуство америчке војске гаранција за безбедност Пољске и других земаља од претње "руске агресије".

САД имају припаднике војске у Немачкој још од краја Другог светског рата.

Преговори у вези са сталном америчком базом у Пољској нису били успешни, али је Дуда рекао да је заинтересован да дођу додатне снаге по принципу ротације. Пољски председник дошао је данас у посету Вашингтону пред изборе у тој земљи.

Трамп је почетком јуна потврдио да ће Америка повући 9.500 војника из база у Немачкој, те да ће оставити 25.000 трупа у тој земљи.

Ф-35 управо постао најсмртоноснији убица! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА