Најновије

ЛИНТА ОШТРО: Резолуција Сарајева о геноциду је лицемерна!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је као срамну и лицемерну Резолуцију Града Сарајева о наводном геноциду над Бошњацима у Сребреници тобоже мултиетничком Сарајеву, и као провокативно поистовећивање часне борбе савезника против фашизма у Другом светском рату са борбом Армије БиХ у грађанском рату у БиХ.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Бројне чињенице показују да Сарајево није никакав симбол слободе и суживота различитих нација и вера већ град из кога је протерано преко 150.000 Срба, град у коме је постојало 125 логора за Србе у којима су страховито и свирепо мучени и убијани; град у коме је убијено хиљаде Срба, град у коме се отима и узурпира српска имовина, град у коме се славе ратни злочинци из тзв. Армије БиХ, а српске жртве прешућују, умањују и негирају, град у коме установе и улице носе имена истакнутих следбеника и функционера геноцидне и нацистичке НДХ, град у коме се систематски крше уставна, национална и људска права преосталих Срба који се грађани трећег реда и дискриминисани на сваком кораку - навео је Линта у саопштењу за јавност.

Он је истакао да Град Сарајево поменутом Резолуцијом скандалозно позива надлежне институције у БиХ да "донесу прописе којим ће се забранити јавно негирање непостојећег геноцида у Сребреници".

- Јасно је да је наведена Резолуција у својој суштини ратнохушкачка и да представља континуитет ширења бесне мржње према српском народу, Републици Српској и Србији. Одборници Града Сарајева добро знају да је прича о тобожњем геноциду у Сребреници велики лажни мит који нема везе са истином о догађајима из 1995. године и који је у функцији изградње националног идентитета и хомогенизације бошњачког народа на антисрпској основи - навео је Линта.

Он је оценио да није могуће говорити о помирењу и успостави поверења између српског и бошњачког народа док год званичне институције у Сарајаву и водеће бошњачке странке заступају лажне и бесмислене тезе о агресији на БиХ и геноциду у Сребреници, док се славе ратни злочинци и док се оспорава Дан Републике Српске и она назива геноцидном и злочиначком творевином с циљем да се укине и створи унитарна БиХ.

Ево када ће бити донета одлука о мерама против Ковида 19! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА