Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СВИРЕПИ ПОСТУПЦИ ЕРДОГАНА ПРОЛИЛИ СУ МНОГО НЕВИНЕ КРВИ: Турски авиони бомбардују цивиле!

Курдски борац убијен је, а шест цивила је рањено 25. јуна када је један турски ваздушни напад циљао пикап камион паркиран у близини одмаралишта у граду Куна Маси, у округу Шарбажир у ирачкој Курдистанској области.

Турски пилот (Фото: Јутјуб)


Шахо Осман, градоначелник Шарбажира у северозападној провинцији Сулаиманијах, рекао је за медијску кућу Рудав да су рањени цивили два мушкарца, две жене и двоје деце, од којих су петоро чланови исте породице.

Остаје неизвесно је ли убијени курдски борац био члан Курдистанске радничке партије (ПКК), коју Турска означава као терористичку групу.

Турски ваздушни напад на Куна Маси није повредио само цивиле, већ и породице које су проводиле време у оближњем летовалишту.

Џил Свани, курдски писац, поделио је видео снимак који приказује малу децу и њихове родитеље који трче због сигурности када се догодио турски ваздушни напад. Потврдио је, међутим, да нико од људи који се виде у снимку није повређен.

Раније овог месеца, турско Министарство за националну одбрану покренуло је операцију “Орлова канџа” против остатака ПКК-а у региону Курдистана. Према наводима министарства, до сада је циљано на стотине позиција те групе.

Ваздушни напад Кна уна Маси довео је до реакције против курдистанске владе, која је оптужена да је омогућила турску операцију против ПКК-а у региону. У Курдистану је убијено седам цивила од почетка операције.

Шта војни аналитичар каже о могућем сукобу Турске и Египта, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА