Најновије

АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК СТАО У ОДБРАНУ ДРЖАВЕ: Трамп позвао на хапшење демонстраната који су покушали да сруше статуу код Беле куће!

Председник САД Доналд Трамп на свом Твитер налогу позвао је на хапшење демонстраната који су укључени у овонедељни покушај рушења статуе генерала и некадашњег председника Ендруа Џексона у парку испред Беле куће.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је данас ретвитовао постер потерницу ФБИ-ја на којем су приказане слике 15 демонстраната који су тражени због "вандализације савезне имовине".

Трамп је написао: "МНОГО људи у притвору, а многи други се траже због вандализације савезне имовине у парку Лафајет. 10 година затворске казне!"

Демонстранти су у понедељак увече покушали да повуку статуу конопцима и ланцима. Полиција је одбила демонстранте и затворила парк, преноси АП.

У уторак је полиција очистила цело подручје и отерала демонстранте са раскрснице, која је недавно преименована у "Блацк Ливес Маттер Плаза" (Трг животи црнаца су важни).

"Овластио сам Савезну владу да ухапси свакога ко је уништио или оштетио било који споменик, статуу или другу такву савезну имовину у САД и казни затворском казном у трајању до 10 година према Закону о очувању споменика ветерана или другим применљивим законима", твитовао је Трамп у уторак.

Израелски борбени авиони напали Газу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА