Најновије

ХТЕЛИ ДА ПРОВОЦИРАЈУ ПА БРЖЕ БОЉЕ ПОБЕГЛИ: Амери послали авионе на руску границу, али Путинови пилоти су одмах реаговали!

Систем противваздушне одбране руске јужне војне области открио је у петак да су њихови ратни авиони пресрели амерички ваздухопловни извиђачки авион изнад вода Црног мора.

Руски авион Су-30 (Фото: РИА)

"26. јуна 2020. снаге које делују у противваздушној одбрани Јужне војне регије откриле су да су извиђачке летелице САД-а прелетеле неутралне воде Црног мора и пратиле их руским борцем", саопштило је руско министарство одбране.

Према саопштењу руског Министарства одбране, ловац Су-30 из Црноморске флоте послат је од снага Ваздухопловне одбране у јужној војној области како би пресрео мете. Амерички брод П-8А Посејдон, стратешки извиђачки авион РЦ-135 и авион за пуњење горива КС-135, одмах су променили смер лета далеко од граница руске државе. “

У саопштењу се додаје да се руска борбена посада држала прописа за коришћење међународног ваздушног простора, јер се након завршетка мисије руски борац сигурно вратио у своју базу.

Ваља напоменути да су авиони америчких ратних снага били под надзором руских радара, што је на великој удаљености од граница земље.

Украјина тестирала “ликвидатора кримског моста”! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА