Најновије

НЕВЕРОВАТНА СЦЕНА НА НЕБУ ИЗНАД СИРИЈЕ: Призор који је уследио након напада на терористе! (ФОТО)

Сиријске владине трупе извршиле су ракетни напад на положаје терористичке групације Џабхат ал Нусра у провинцији Идлиб пре неколико дана, а ноћас на небу изнад ратних рушевина указао се невероватан призор.

Рат у Сирији (Фото: Јутјуб)

Јутрос су освануле фотографије на друштвеним мрежама које најбоље илуструју причу о млечном путу. Наиме, милиони звезда обелели су небо над Арихом у провинцији Идлиб.

Јасно се назире и да су се гомилале тако да "формирају пут", па не чуди што у опису фотографије стоји да се галаксија уздигла над девастираном Арихом, уз хаштег млечни пут.

Рат у Сирији почео је с тзв. "Арапским пролећем", 2011. године. Води се на територији Срије између снага председника Башара ал Асада и неколико скупина побуњеника, међу којима и Исламске државе. Међутим, у рат су се умешале и регионалне силе попут Ирана, Израела, Саудијске Арабије и Туске, али и Русије и САД, на супротстављеним странама, као и европских сила - Француске, Немачке и Велике Британије.

Реч је о једном од најдужих и најсмртноноснијих ратова у 21. веку, са више стотина хиљада мртвих, рањених и расељених. Рат је проузроковао мигрантску кризу у Европи, серију терористичких напада по западној Европи, у Русији, Ирану и Турској. Такође је довео до културоцида уништавањем древне исламске културне баштине, пре свега у Палмири и Алепу.

Турска нставља војне операције у Идлибу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА