Најновије

ГЕЈТС СВЕ ДО САДА ПРЕЦИЗНО ПРЕДВИДЕО: Милијардер открива шта ће бити највећа препрека у вези са вакцином против корона вируса!

Гејтс истиче како су научници у целом свету под великим притиском да оно што се иначе ради годинама, одраде у само неколико месеци.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Милијардер Бил Гејтс показао се као веома добар прогностичар током пандемије коронавируса. Осим што је на могућност појаве такве пандемије упозоравао годинама, његове процене о брзини ширења и броју заражених такође су биле прилично тачне.

Но, иако Гејтс није микробиолог или епидемиолог, чињеница да је годинама већ ангажован различитим хуманитарним пројектима везанима уз здравље људи широм свијета, ипак му даје за право да износи неке процене.

У свом последњем интервјуу за CNN, Гејтс је тако истакао како ће највећа препрека за овладавање пандемијом и њено решавање бити наговорити људе да, једном кад буде направљено, заиста и узму вакцину.

Имате слободу одабрати - желите ли вакцину или не. То је последња препрека, рекао је Гејтс.

Иако анкете широм света показују како би већина људи одабрала вакцинацију, постоји и део оних који то одбијају. Неки јер једноставно не верују у вакцине, други јер се боје узети оно што није довољно испитано, а трећи јер мисле да ће их Гејтс на тај начин микрочиповати.

Према подацима Светске здравствене организације (WHO) широм света развија се више од 140 различитих вакцина. Нека од њих још су у лабораторијској фази, друга се већ тестирају на добровољцима. Но, упркос томе, тешко је очекивати да ће се на тржишту појавити пре почетка 2021.

И сам Гејтс истиче како су научници у целом свету под великим притиском да оно што се иначе ради годинама, одраде у само неколико месеци.

Разумљиво је да ће због хитности ситуације, време које ће научници провести тестирајући вакцине бити краће, истакнуо је Гејтс додавши како ће се научници морати да изграде довољно велику базу података везану уз то како вакцина делује на различите групе људи, како би онда могли рећи да је сигурно за коришћење

Упркос свим препрекама, Гејтс који је са својом супругом Мелиндом донирао 250 милиона долара за проналазак лека, делотворних тестова и вакцина против Ковид-19, уверен је како ће се већина људи ипак одлучити вакцинисати.

То би заиста могло значајно смањити број заражених. Али треба нам вакцина за цели свет ако се желимо вратити старом начину живота и путовањима. Требаће нам још неко време да окончамо пандемију на светском нивоу, истакнуо је Гејтс.

Устаници дигли у ваздух украјинско борбено возило! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА