Најновије

ВУЧИЋ ПРВИ ПУТ О НОВОМ ПРЕМИЈЕРУ СРБИЈЕ: Открио ко је у игри да добије место у фотељи!

Председник Србије Александар Вучић говорио је први пут о томе ко би најбоље обављао функцију премијера. Постоје поједина имена око којих се спекулише да би могли да буду на тој позицији, а међу њима су Ана Брнабић, Милош Вучевић, Бранислав Недимовић, Синиша Мали... 

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Међутим, Вучић је и напоменуо у односу на ова четири имена, ко нема шансе да буде у Влади и додао кроз смех:

- Ненад Чанак, председник Владе... 

Како се напомињало раније, највише шансе за ту позицију има тренутна председница Владе Србије Ана Брнабић, после ње Милош Вучевић, па Бранислав Недимовић, а одмах иза њега је Синиша Мали. Међутим, на питање "на кога би он ставио динар", председник је одговорио:

- Па ко сам ја? Не могу да гласам јер може да се догоди да о томе ко ће бити председник Владе одлучујем директно.

Председник је додао да га те квоте не забављају претерано, али да ће се о избору премијера одлучити благовремено.

- Неко ми је рекао ајде молим те кажи нам да ће неко од ових имена да буде министар или да неће, да играмо сингл, да зарадимо ми паре! - рекао је председник кроз смех.

Ана Брнабић је раније говорила о томе да ли себе види на месту премијера, али је рекла да ништа не очекује.

- Не знам, заиста... Немам надања и очекивања - одговорила је Брнабић.

Она је оценила свој рад као премијера и рад њеног кабинета са врло добар - четри, најбољег министра са 4+, а најлошијег са двојком. И најбољи и најлошији министар су, каже, мушкарци, али није желела да открива њихова имена. Брнабић је рекла да зна да јој нико неће веровати, али да не размишља о томе шта ће радити након окончања мандата.

Ако, каже, не буде у влади вратиће се у приватни сектор, али ће наставити да подржава председника Александра Вучића И СНС.

- Шта год да се деси, не верујем да ћу ићи у иностранство за амбасадора, свакако не у овом тренутку - рекла је Брнабић.

Она је рекла да је у њеном мандату на месту премијера одржана 261 седница. Задовољна је већином ствари урађеним у њеном мандату као што је електронска управа, изградња путева, то што је Србија постала светски лидер у привлачењу страних инвестиција...

На питање да ли ће бити нови председник Владе односно премијер Србије, Вучевић је рекао да не може да каже која ће странка дати мандатара.

- Што се мене тиче ја сам јако задовољан овим послом који радим и немам никакав проблем да наставим да га радим, ако грађани Новог Сада буду тако одлучили, нити ћу у супротном осетити да нисам напредовао. Искључиво на основу изборних резултата можемо видети ко ће добити мандате за саставе од локалних власти до републичке владе, а после ћемо сести у странци и видети шта ће бити - рекао је Вучевић.

Вучић открио какав сценарио чека Србију ако Трамп победи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА