Најновије

ЗМИЈИ ЋЕ ОДСЕЋИ ГЛАВУ: Да ли би Тачи требало да поднесе оставку?

Подизање оптужнице указало је на питање да ли би председник окупиране српске покрајине Хашим Тачи требало због тога да поднесе оставку, преноси Газета Експрес.

Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Политички аналитичари и правни стручњаци са Косова и Метохије покушали су да дају одговор на то питање, али то ће свакако бити питање око кога ће се још дуго ломити копља.

Бетим Мусљиу из КИП каже да, упркос чињеници да такозвани Устав не обавезује Тачија да поднесе оставку, да би било неприкладно да лажну државу води лидер који је оптужен за ратне злочине.

Политички аналитичар Рамуш Тахири мисли другачије. Како наводи Газета Експрес, Тахири сматра да би оставка лажног председника требало да дође након што оптужницу потврде Специјална већа такозваног Косова са седиштем у Хагу.

Хашим Тачи ће се данас обратити јавности у терористичкој творевини после обелодањивања оптужнице и сви на Косову и Метохији нестрпљиво ишчекују његов став по овом питању.

Уколико Тачи поднесе оставку, био би то трећи пут да власти окупиране српске покрајине остају без највиших званичника због оптужби везаних за ратне злочине. Рамуш Харадинај је, претходно, у два наврата подносио оставке на место такозваног премијера, због суђења пред Хашким трибуналом и истраге тужилаштва Специјалног суда.

Специјално тужилаштво суда за ратне злочине терористичке организације “Ослободилачка војска Косова” предало је већу овог трибунала предлог оптужнице, којим се некадашњи политички лидер ОВК Хашим Тачи и шеф његове тајне полиције Кадри Весељи терете за убиство 100 особа, као и за низ других недела.

Иако детаљи ове оптужнице нису обелодањени, још крајем 2017. године било је јасно да је тужилаштво новог суда са седиштем у Хагу покренуло истрагу против политичког лидера ОВК и команданта тајне полиције, али без објављивања било каквих детаља те истраге.

Шта је Ђукановић добрио од глобалних сатаниста, сазнајте ОВДЕ!

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА