Најновије

ЦРНОГОРСКИ ПОСЛАНИК ИСМЕЈАО "СВЕМОЋНОГ" МИЛА: "Одложи изборе или нови талас коронавируса"

Посланик Уједињене Црне Горе (УЦГ) Горан Даниловић затражио је данас од "свемоћног" председника ЦГ Мила Ђукановића да у најкраћем року одложи парламентарне изборе или нови талас коронавируса, уколико то може урадити на исти неуставан начин као што је изборе и расписао.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Даниловић је казао да је председник ДПС-а Мило Ђукановић свакако у прилици да води кампању јер у његовом интересу раде све државне институције, али сви остали који одлуче да се такмиче и у оваквим условима имају мање шансе за успех него политички субјекти у Белорусији.

"Нови корона бум и изборна кампања не иду заједно. Одавно знамо да астролошки стручњаци Ђукановића саветују другачије; да планирано не ваља померати, да је идеално избегнут ретроградни меркур, али лажи ће испливати па испливати и ту звезде неће много помоћи. Председник ДПС-а који је паралелни председник Владе и успутни председник Црне Горе дужан је да предложи НКТ-у нове мере, или ће НКТ као и до сада самостално деловати?" питао је Даниловић.
 
Навео је да ће сада кључна мера у борби против ширења вируса бити "понављање мантре да је вирус импортован из Србије или БиХ", иако цео свет зна да је импортован из Кине у остатак света, и да понављање те чињенице никоме не помаже.

Казао је да Ђукановић мора знати да су људи одавно кивни на неправду и на третирање грађана као малоумника, те да је његов допринос таквом третману је немерљив.

"Ђукановић би морао да се запита како то да су се грађани током првог таласа држали савета и препорука до детаља, а сада се свака мера пренебрегава и одбацује? Да у једном тренутку "свемоћно" НКТ није почело да користи епидемију и мере у политичке сврхе и данас бисмо имали неупоредиво бољу ситуацију од других. Када су људи видели да једнима може бити све, а другима ништа, да се уместо здравственим радницима аплаудира председнику ДПС-а, да се у Србију не може легално преко границе, да су борци против Ковида 19 истовремено борци за ДПС политику, почело је изигравање мера. И уместо да људи из Рожаја, али и из осталих делова Црне Горе, могу легално да пређу и врате се преко границе, уз тестирање на коронавирус из оба правца, уместо да се на граници констатује и спречи зараза, прорадили су дивљи прелази за које је власт све време знала" рекао је Даниловић.

Он тврди да ће мере остати мртво слобо на папиру док год се захуктава предизборна кампања и док год су ноћни клубови пуни, док год правила не важе за све. 

"Људима неће бити јасно зашто могу дискотеке, а не могу литије, зашто су свадбе у затвореном простору још увек дозвољене, а протести на отвореном забрањени, зашто морамо држати дистанцу када полиција у једној ноћи привођења у Подгорици, и по десет сати, у једној просторији држи двадесет петоро грађана? Када смо у једном тренутку били корона фрее дестинација странци нису нахрлили код нас, јер нам не верују. Ђукановић мора знати да наши грађани његовој власти верују мање него странци. Репресијом и то селективном се не бори против Ковида-19."

Закључује да ако Ђукановић не може да одложи изборе јер би у септембру или октобру било очигледно да се систем распада и да је економска криза разарајућа, онда је обавезан да одложи нови талас вируса.

"Могуће је. Нека само батинаше из Будве пошаље у патролу између градова, а приватно обезбеђење из Никшића, које чине чланови његовог општинског одбора из Колашина, треба упутити у Рожаје", казао је Даниловић.

Прочитајте ОВДЕ исповест војника који је удаљен из Војске ЦГ зато што је Србин.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА