Најновије

Амфилохије упоредио Мила са Нероном, па поручио режиму: Не ратујте са Богом! Нико Цркву није победио на овој земљи већ 2.000 година!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије са свештенством служио је Свету архијерејску литургију на остацима манастира Пресвете Богородице на Ратцу у Бару.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Владика је казао да је могуће да су овај свети храм подигли управо Свети цар Константин и царица Јелена.

“Нажалост ево и у нашој Црној Гори поново се прогони Црква Христова од стране обезбожених потомака крштеног народа, крштаванога од времена цара Константина, нарочито од времена Свете браће Кирила и Методија, Светих Наума и Климента”, рекао је Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је казао да није лако с Богом ратовати.

“Даће Бог да се и овој црногорској власти врати разум и памет, да не ратују са Богом, нико Бога и Цркву Божију победио није на овој земљи већ две хиљаде година а гонили су је и прогонили сви одреда, још од времена Нерона”, казао је он.

Направио је паралелу да као што су хришћани за време Нерона оптужени да су спалили Рим, иако га је спалио сам Нерон, тако и данас Цркву оптужују да је против државе.

По његовим речима наставља се гоњење Цркве Божије и покушај да се угаси светлост небеска, непролазна, која освећује и просвећује сваког човека који се рађа на земљи. 

“Међутим, Господ је са нама, Мајка Божија, она која је родила Господа, такође је са нама и међу нама. Са нама су свети Божији људи који су себе жртововали за веру праву и који се и до данас жртвују широм света, чувајући ту божанску, вечну и непролазну светлост као светионик свога живота и путоказ свима који се рађају на земљи. Нека би та светлост обасјала све људе, нека би Господ удостојио и нас у ово наше време, да се поново васпостави то јединство Цркве Римске, Цркве Истока, која је сачувала изворно Јеванђеље древних апостола и Светог цара Константина и царице Јелене. Нека би Господ све уразумио да се вратимо Богу – Христу Господу и кроз Њега и преко Њега једни другима и вечном нашем достојанству”, казао је на крају митрополит Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ како је Небојша Медојевић раскринкао Мила Ђукановића.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА