Најновије

МАЈА ГОЈКОВИЋ НОВА МИНИСТАРКА ПРАВДЕ? Шефица Скупштине сели се у Немањину 11, смењује Нелу?

Актуелна председница Скупштине Маја Гојковић највероватније се сели на другу адресу - у Немањину 11, и то на место министарке правде уместо Неле Кубуровић!

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

Извор каже да је ова рокада прилично извесна, с обзиром на то да је Гојковићева професионално обављала своју позицију шефице Скупштине у два мандата, а ужива и велики углед и поверење у СНС.

Челно место у Министарство правде и сада је упражњено, с обзиром на то да је Нела Кубуровић на породиљском одсуству, а и минималне су јој шансе да обнови мандат.

Упражњено место

- Гојковићева има богато искуство у политичкој каријери, адвокат је по професији и то ју је препоручило за нову функцију министарке правде. Има парламентарно искуство, одличан је познавалац српског законодавства и она би могла да да значајан допринос Влади. Страначко руководство СНС има пуно поверење у њу - навео је извор.

Владимир Пејић, директор агенције за истраживање јавног мњења „Фактор плус“, каже да га не би изненадило именовање Гојковићеве на место министарке правде, јер је она на високој позицији и има озбиљне шансе.

- Калкулације увек постоје пред сваке изборе, за Мају Гојковић се причало да би требало да буде на челу министарства културе или екологије, а ево сад и правде. Она је високо позиционирана и верујем да постоје озбиљне шансе да буде на некој доброј позицији у новој влади. Која ће то позиција бити, то је тешко предвидети - навео је Пејић и додао да врх СНС има одређена имена у оптицају, али да још нису донете коначне одлуке.

Озбиљна прилика

Да Гојковићева има велике шансе да посао у Скупштини замени министарском фотељом, потврђују и прогнозе кладионица. Према њиховим предвиђањима, грађани могу да се опкладе и да ће Гојковићева заузети место министарке јер је понуђена квота 1,10.

Гојковићева је на функцију председнице Скупштине први пут изабрана у априлу 2014, а након тога је уследио и реизбор у јуну 2016. Била је прва жена градоначелник града Новог Сада, има богато искуство у породичној адвокатској канцеларији, коју је основао њен отац Мита Гојковић. У време док је Момир Булатовић био председник Владе Гојковићева била је потпредседница Савезне владе СР Југославије од августа 1999. до новембра 2000. године. Била је и министарка без портфеља у Влади Мирка Марјановића од марта 1998. године до новембра 1999. године.

Најслабије карике су Триван, Удовичић и Вукосављевић. Најмање шансе за останак у Влади, макар када је реч о проценама кладионица, имају актуелни министар омладине и спорта Вања Удовичић (квота 4,00), министар заштите животне средине Горан Триван (квота 4,50), министарка правде Нела Кубуровић (квота 5,00) и министар културе Владан Вукосављевић (квота 6,00).

Србији хоће да напакују. Српски пилоти у руским Миговима у Либији бомбардују турску војску?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА